Europarlement kleurt blauw dankzij Annie Schreijer en So Nice

Het was een heel eind rijden, maar wel een succes. Joost Goorden uit Hengevelde en Jorik Homma uit Tubbergen (van geluid- en showbedrijf So Nice) hadden de opdracht om een deel van het Europees Parlement in het Franse Straatsburg op te vrolijken voor de massale Open Dag. Met veel blauw, logo's en denderende muziek is dat goed gelukt. Circa 20.000 bezoekers vermaakten zich in de stands van de Europese Volkspartij (EVP), waar het CDA deel van uitmaakt. Niet toevallig dat het bedrijf So Nice uit Hengevelde daar voor het eerst aan de slag mocht. Want plaatsgenoot Annie Schreijer- Pierik is een prominent lid van het Europees Parlement sinds vorig jaar. Ze had de organisatoren bij het Europarlement getipt over het bedrijf So Nice, dat soortgelijke opdrachten uitvoert in de hele wereld. Annie Schreijer-Pierik: "Ik ben heel blij dat So Nice deze prestigieuze opdracht heeft gekregen en zo goed uitgevoerd. Ik hoor alleen maar complimenten over de verzorging. Heel terecht".

Voor de stand bouwden de Twentenaren een aparte poort, vol met blauwe ballonnen. Blauw is de partijkleur van de Europese Volkspartij (EVP). Zo waren er ook vele blauwe lampen geplaatst, voor nog meer effect in de enorme ruimte. "Dit is precies wat we zochten. Prima werk!", zegt Kees Bos, een van de organisatoren bij de EVP.

De Europese Volkspartij is de grootste fractie in het Europees Parlement. Het telt 219 leden, onder wie Annie. Daarmee telt de partij bijna eenderde van alle parlementsleden, zodat het een spil in de Europese politiek is geworden.

Vele bezoekers wilden wel eens weten hoe het Europees Parlement er van binnen uit ziet. Ze vergaapten zich aan de enorme vergaderzaal voor 751 leden. En ze kregen handen vol brochures met informatie over de uitgebreide bevoegdheden. Want sinds enkele jaren beslist het Europarlement ook mee over het landbouw, visserij en justitiebeleid.

Het bedrijf So Nice mag komende zaterdag (9 mei) opnieuw alles uit de kast halen voor het Europees Parlement. Dan is een soortgelijke open dag, maar dan op de vergaderlocatie in Brussel. Iets dichter bij, maar voor een nog groter aantal bezoekers. Ook dan rekent de Europese Volkspartij weer op de Twentenaren om een enorme ruimte blauw te kleuren, met veel logo's en opzwepende muziek.

Bedrijfsdirecteur Brian Kuipers gaat dan zelf mee. Kuipers:  "Het is een leuke opdracht. Wij doen natuurlijk wel meer grote evenementen, maar dit is toch het Europees Parlement. Daar mag niets fout gaan. Ik ben heel blij dat de organisatie zo tevreden is. Het is zo toch een mooi visitekaartje voor ons werk."