Even voorstellen: Osteopathie Twente alweer 3 jaar gevestigd in Hengevelde

Op 3 maart 2019 was Osteopathie Twente 3 jaar gevestigd in praktijk Hof van Twente. Karin Roozendal: “Drie jaar geleden hoorde ik via een collega dat Fysiotherapiepraktijk Hof van Twente graag zijn specialisten aanbod wederom wou aanvullen met Osteopathie. Als Osteopathie Twente hadden we al een locatie in Enschede en Borne, Hengevelde was een logische stap voor mij omdat ik hier 10 minuten fietsen vanaf woon en hoe fijn is het als je wat kunt beteken voor de mensen in je omgeving. Rob Prenger en ik hebben elkaar ontmoet en het klikte gelijk. Inmiddels werk ik hier alweer 3 jaar met veel plezier en in een nauwe en leuke samenwerking met de fysiotherapie en soms ook met andere disciplines in Hengevelde”.
Welke klachten zie jij in de praktijk?
“De klachten zijn zeer uit een lopen, zo ook de leeftijden van de patiënten van, ik zie ze van 2 weken oud tot 90 jaar. Ik behandel net geboren baby’s, voor voorkeurshouding, darmklachten en soms ook preventieve controle, een geboorte is iets bijzonders maar ook heel heftig voor moeder en kind en het gebeurt zeker wel dat de perskrachten die het kind op zijn lichaam krijgt, blokkades geeft in het lichaam.
Verder zie ik veel mensen met:
 -Chronische nek-rugklachten, vaak heeft men meerdere therapie geprobeerd, met weinig of geen resultaat
 -Migraine, hoofdpijnklachten. Migraine is vaak een gevolg van een overbelaste lever of een hormonale stoornis in het lichaam.
 -Chronische klachten aan voeten, enkels of handen. Blokkades in handwortelbeentjes of voetwortelbeentjes en/of gewrichten, houden deze klachten vaak in stand.
 -Buikklachten. Denk hierbij onder ander aan de Prikkelbare darmsyndroom, maar ook buikpijnklachten met of zonder verklaring.
 -Algehele stijfheid en/of andere onverklaarbare pijnen.

Buikbehandeling
 
Dit zijn enkele voorbeelden uit de praktijk, onze ervaring is dat we 75 procent van de patiënten klachten kunnen vrij kunnen maken of de pijnklachten minderen”.
 
Wat is de denkwijze van een Osteopaat?
“Als Osteopaat heb ik nog 5 jaar verder gestudeerd naar mijn opleiding fysiotherapie. Vanuit de embryonale ontwikkeling staat alles met elkaar in verbindingen omdat we allemaal ontstaan zijn uit een zaadcel en eicel, wat zich deelt tot 3 kiembladeren en vervolg door ontwikkeld tot een mens.
Uitgaan van de ontwikkelingen, maakt dat de oorzaak van de pijnklachten vaak een andere oorzaak heeft dan dat de pijn zich manifesteert.
Ik voer mijn werk met veel passie en liefde uit en volg nog steeds cursussen en opleiding om me te verdiepen, in dit vak ben je immers nooit uitgeleerd”.
 
Gratis inloopspreekuur
Wil je weten of osteopathie wat voor jou is? Maak gebruik van ons gratis inloopspreekuur op de locatie in Hengevelde, Goorsestraat 19 in de oude pastorie.
Geheel vrijblijvend kunt u hier uw klachten voorleggen en zal u verteld worden of een osteopathie behandeling een meerwaarde kan zijn om uw klachten te kunnen verlichten of doen wegnemen.
Mocht u gebruik wil maken van het gratis inloopspreekuur op donderdag, dan kunt u een afspraak maken voor dit inloopspreekuur per telefoon, e-mail of website”.
Karin Roozendal
Voor interessante artikelen/onderwerpen en of meer informatie  zie www.ostheopathie-twente.nl. Of volg ons op Facebook: Osteopathie Twente.