Dit jaar nog glasvezel op bedrijventerrein Hengevelde

"Het minimum aantal van zes aansluitingen is behaald en zoals het er nu naar uit ziet, zal de eerste aansluiting rond eind november actief zijn op bedrijventerrein ’t Wegdam” aldus een lid van de Hengeveldse ondernemingsvereniging SIO. Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra, licht toe: ”In eerste instantie was de business case niet rendabel. Door de steun van de Provincie en de gemeente werd het voor de Hengeveldse ondernemers interessant, daarom hulde aan beide partijen! Op de open bedrijvendag zullen wij aandacht besteden aan dit heuglijke feit om vervolgens bij wijze van spreken op 8 september te starten met de aanleg. Om de kosten in beeld te verkrijgen is er reeds een aannemer geselecteerd. Het volgende speerpunt zal het buitengebied van Hengevelde worden”.
Hoe zit het met de aanleg van glasvezel in de kern van Hengevelde?

“De kern valt buiten de investering die we op dit moment doen. We concentreren ons eerst op het bedrijventerrein en vervolgens het buitengebied”.

In het verleden zijn er door een andere organisatie diverse acties opgestart in Hengevelde. Er zijn zelfs verenigingen op pad gestuurd om via een beloningssysteem mensen over te halen. Veel mensen in Hengevelde zullen denken, waarom hoor ik hier niets meer van?

“Destijds heeft slecht 10 % van de kern de keuze gemaakt voor glasvezel, terwijl het minimum was bepaald op 30 %. De bottleneck voor velen was dat als er gekozen werd voor glasvezel in de kern van Hengevelde, het gevolg zou zijn dat het buitengebied nimmer en nooit de beschikking over glasvezel zou krijgen. Dit wilden de leden van de diverse verenigingen niet op hun geweten hebben. Gelukkig heeft men de keuze daadwerkelijk nooit hoeven maken vanwege het niet behalen van het minimumpercentage”, aldus de SIO.

Rob Lagendijk, vestigingsleider bij Lesscher Installatietechniek is samen met Mischa Roozenboom van ICS computers het aanspreekpunt in Hengevelde als het om glasvezel gaat. “Als je de kosten wegzet tegen elders in het land, dan is het hier in Hengevelde echt spotgoedkoop! Daarbij in ogenschouw genomen zijn er tevens posten waar je zelfs bespaart. Je moet het voor ondernemers zien als boodschappen doen. Wil ik met mijn bedrijf het risico lopen een week te moeten wachten bij een storing, dan kun je dit vergelijken met een lange rij voor de kassa bij de Aldi. Deze aanbieding is voor Hengevelde de Albert Heijn. Met bijvoorbeeld een helpdesk van breedbandplatvorm NDIX in Enschede, waar je gelijk deskundigen aan de lijn krijgt”.

Wilt u een bedrijfscan omtrent glasvezel kunt u tevens contact opnemen met bovenstaande personen ”.
Voor 100Mbit/s 1:1 betaal je maandelijks € 99,- met een eenmalige bijdrage van € 500,-.  Het standaard contractstermijn is 36 maanden. Deze aanbieding is geldig tot ongeveer half november.