HEBO bestaat 40 jaar!

HEBO bestaat 40 jaar. En ondanks dat Norbert het complete feestweekend heeft moeten annuleren, hebben we er als personeel wél aandacht aan geschonken.
En dat had hij niet verwacht. Hij werd compleet door ons verrast en dat werd gewaardeerd. En dat verrassen gaan we nóg een keer doen, door een artikel te laten plaatsen op WegdamNieuws.

Marinus Kuipers was een ondernemende man. Nadat hij zijn bruidsmodeatelier Très Chic had opgericht en later ook met Bouwbedrijf Hengevelde was gestart heeft hij in 1980 vanuit het bouwbedrijf een (prefab) kozijnenfabriek opgericht: HEBO Kozijnen.
Inmiddels zijn we 40 jaar verder. Jaren waarin HEBO in alle opzichten flink is gegroeid. Nadat eind jaren ’80 zoon Norbert Kuipers in de zaak kwam werken, heeft Marinus zijn HEBO medio jaren ’90 volledig aan hem overgedragen. Norbert heeft de groei nog wat verder uitgebreid. En dat is inmiddels te zien aan zowel de Eeftinkstraat als aan Het Wegdam, waar de laatste jaren heel wat extra productie-, kantoor- en opslagruimte is verrezen.
Afgelopen december kondigde Norbert Kuipers een ‘jubileumjaar’ aan bij zijn personeel. Want 40 jaar HEBO, dat laat je niet zomaar voorbijgaan. Daarnaast werd er volop gebouwd aan een nieuw kantoorpand dat een grootse opening verdiende. En dus werden er feesten gepland voor 18 en 19 september, een Open Bedrijvendag zou op 20 september 2020 gehouden worden. Een weekend om nooit te vergeten, dat zou het worden.
En toen kwam het Coronavirus en heeft Norbert Kuipers moeten besluiten alle festiviteiten te annuleren. Een flinke domper, maar het kon nu eenmaal niet anders in deze coronatijd.
Desondanks bestaat HEBO nu wél 40 jaar. En dat wil het personeel niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben zij gemeend om de familie Kuipers en daarmee het bedrijf HEBO een blijvend geschenk aan te bieden in de vorm van een klok met daarop de beeltenissen van zowel directeur Norbert Kuipers als zijn vader - en HEBO oprichter - Marinus Kuipers.

Op vrijdagmiddag 18 september heeft de Personeelsvereniging van HEBO, samen met (de andere leden van) het managementteam een verrassingsfelicitatie georganiseerd voor Norbert en Léonie Kuipers en hun kinderen Linde en Tim. In plaats van de afspraak die hij dacht te hebben bij het nieuwe pand, stonden het PV- en MT-team klaar om hem te ontvangen voor de onthulling van het cadeau dat in het geheim, en daarom op het laatste moment, in de nieuwe kantine van HEBO Kunststof was geplaatst. Daarna werd hem nóg een klok overhandigd die in de kantine van HEBO Hout een mooie centrale plek zal krijgen. Want beide vestigingen verdienen een mooi aandenken aan dit jubileumjaar, aldus de organiserende medewerkers.


Tot slot werden Norbert en zijn gezin naar buiten geleid voor de laatste verrassing van deze middag. Voor de entree van het nieuwe pand kwamen alle personeelsleden hem middels een, ook in het geheim georganiseerde, drive-by feliciteren. Allen voorzien van een drankje en een gebakje. En coronaproof.

Ook via deze weg willen we Norbert Kuipers en zijn gezin feliciteren met het 40-jarig jubileum van HEBO Kozijnen BV.
Daarnaast willen we alle medewerkers en andere betrokkenen heel hartelijk bedanken voor de medewerking tijdens de voorbereiding en uitvoering van alle festiviteiten op deze feestelijke vrijdagmiddag.