HEBO viert 160 jaar vakmanschap

Er zijn dit jaar vier medewerkers die al 40 jaar bij HEBO Kozijnen BV in dienst zijn! Dit werd op vrijdag 29 september uiteraard gevierd met een gezellige receptie, waarbij de heren door Norbert Kuipers en hun naaste collega’s even flink in het zonnetje werden gezet. Voorafgaand hebben diezelfde collega’s de jubilarissen en hun gezinnen thuis opgehaald.

Een grote groep collega’s verwelkomden de jubilarissen bij HEBO. Er werd gesproken door Norbert Kuipers, de directe collega’s en namens de Personeelsvereniging. De heren mochten cadeaus in ontvangst nemen en vele felicitaties. En dat is zeer verdiend na een dienstverband van maar liefst 40 jaar!

Henny de Witte kwam op 21 maart 1983 opnieuw in dienst nadat hij een jaar eerder HEBO had moeten verlaten in de tijd van de bouwcrisis. Hij startte zijn loopbaan als 18-jarige Hengeveldenaar bij Bouwbedrijf Hengevelde (later HEBO) als timmerman, werd later voorwerker en is uiteindelijk in de jaren ‘90 op de serviceafdeling terecht gekomen. Henny nam de servicemeldingen aan en stuurde de monteurs met de juiste materialen naar de juiste klussen. In die jaren kon dit allemaal nog door 1 persoon gedaan worden. Nu HEBO inmiddels ruim 40 jaar kozijnen produceert én het pakket van taken voor onze monteurs is uitgebreid, is ook het team op de serviceafdeling inmiddels flink gegroeid. Nu zorgt Henny o.a. nog voor de juiste materialen voor onze monteurs, waarbij hij zijn vakmanschap en jarenlange ervaring nog elke dag goed kan gebruiken.

Op 15 augustus 1983 kwam Wilfried ten Buuren écht in dienst bij Bouwbedrijf Hengevelde. Hij kwam al jaren bij de familie Kuipers over de vloer om in het weekend een zakcentje bij te verdienen, maar met zijn LTS diploma op zak mocht hij nu fulltime aan het werk. Wilfried heeft o.a. bij de afkortbank gestaan, maar staat inmiddels al weer heel veel jaren op de afdeling afmontage, waar hij zorg draagt voor de afmontage van ramen en kozijnen. Een mooi team, waarin hij in die vele jaren verschillende collega’s heeft zien komen en gaan, maar Wilfried blijft. Werken in ‘zijn’ Hengevelde bevalt beide partijen nog altijd goed.

Twee weken later, op 29 augustus 1983, werd Rudie ten Thijewelkom geheten in het HEBO team. In de eerste jaren, toen het bedrijf en personeelsbestand nog vele malen kleiner waren dan nu, zorgde hij samen met een collega voor de vervaardiging van de kozijnen tot aan de spuitcabine. Toen er steeds meer machinaal werk gedaan werd, bleef Rudie zijn vakmanschap uitoefenen. De afdeling ‘werkplaats voor’ is voor alle bijzondere ramen, deuren en kozijnen, die nog altijd veelal met de hand vervaardigd worden. Door vakmannen, zoals Rudie. Werk waarbij hij en zijn collega’s regelmatig zelf meedenken over details en alle kennis van vele jaren werkervaring nog volop toepassen.

In 1983 kwam er nog een Hengeveldenaar bij HEBO werken: op 12 september kwam buurjongen Henrie Goorden het team aanvullen. Hij startte bij het glaszetten, waar hij ook vele collega’s de kneepjes van het vak heeft mogen leren. Daarna is Henrie overgestapt naar de afdeling ‘opsluiten kozijnen’. Ook hier werd hij een echte vakman, waarna hij als voorwerker de verantwoordelijkheid kreeg voor zijn hele afdeling. Inmiddels is HEBO nog veel groter geworden en zijn afdelingen opnieuw ingericht, maar Henrie is zijn afdeling Opsluiten nog altijd heel erg trouw. En HEBO beschikt sinds enkele jaren over Henrie’s eigen ‘Goordenpoort’.

Vier collega’s die samen 160 jaar vakmanschap vertegenwoordigen. HEBO is ontzettend trots op deze jubilarissen!

Henny de Witte, Wilfried ten Buuren, Rudie ten Thije en Henrie Goorden: HEBO feliciteert jullie allen met deze fantastische mijlpaal!