Heidi wint de finale en is daarmee dé patissier van de Nollen Jubileumtaart

Ter ere van het 100-jarig bestaan van Bakkerij Nollen op 21 november 2021, gaf eigenaar Vincent Nollen getalenteerde hobbybakkers dit jaar de unieke kans om de jubileumtaart van Bakkerij Nollen te bedenken en te ontwikkelen. Vandaag was de finale van deze bakwedstrijd: Nollen 100 jaar, bakken maar!

Bakkerij Nollen luidde haar 100-jarig bestaan in met een bakwedstrijd voor alle hobbybakkers uit de regio’s Twente, Achterhoek en Salland. De winnende taart zal in het jubileumjaar van Nollen verkrijgbaar zijn bij alle 16 winkels en andere aangesloten verkoopkanalen, zoals diverse supermarkten.

Tijdens de inschrijfperiode van 21 juni t/m 13 augustus 2021 konden enthousiaste hobbybakkers zich inschrijven voor deelname. De randvoorwaarden voor de jubileumtaart waren:
mag maximaal 8,5 cm hoog zijn;
moet geschikt zijn voor 6 á 8 personen;
moet bestaan uit natuurlijke ingrediënten;
moet bestaan uit eetbare ingrediënten;
bevat geen alcohol.

Op 11 september is er een voorronde geweest opgedeeld in twee groepen van 16 voorgeselecteerde deelnemers, waaruit 4 deelnemers zijn gekozen voor deelname aan de finale.

De grote live finale vond plaats op zaterdag 16 oktober 2021 in de centrale bakkerij in Hengevelde, waarbij Meesterbakker Robèrt van Beckhoven, Hans Som (Coach van het Nederlands BoulangerieTeam) en een team van patissiers van Bakkerij Nollen plaatsnamen in de vakjury. Tijdens deze wedstijd streden Marèl, Chantal, Heidi en Susanne tegen elkaar, waarbij zij hun taart gedurende 2,5 uur bakten onder toeziend oog van de jury. “Het was een erg leuke middag, waarbij de passie, spanning en gedrevenheid van de deelneemsters goed zichtbaar was!”, zegt Hans Som. “Absoluut, altijd heel erg mooi om te zien hoe mensen vanuit hun liefde voor hun hobby, talenten en vaardigheden weten te ontwikkelen en heerlijke taarten maken.” voegt jury-voorzitter Robèrt van Beckhoven toe. De taart van Heidi is verkozen tot de winnaar! Volgens de jury sloot deze taart vanwege de milde smaak (niet te zoet), structuur, snijdbaarheid en presentatie, het beste aan bij de randvoorwaarden en is qua smaak en esthetiek een waardige jubileumtaart. “Wij zijn enorm blij en trots op de rijke variant op een carrotcake met banaan en ananas van Heidi, het is niet alleen een hele lekkere en mooie taart, maar ook een perfecte aanvulling op ons assortiment van dit jaar!” riep Vincent Nollen enthousiast.