Hengeveldse Brigitte Pouwels-Harink met carriére wending in landelijke media

Enige tijd geleden was in het landelijke dagblad de Telegraaf een artikel te lezen over de carrière switch van de Hengeveldse Brigitte Pouwels-Harink. Na het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd waren haar ouders Gerard en Annie Harink op zoek naar een koper van hun slagerij. Ze waren volledig verrast toen dochter Brigitte aangaf een deel van de activiteiten voort te willen zetten. Maar ook apentrots. Naast de slagerij bestond het bedrijf uit een catering- en maaltijdservice. Deze laatste twee onderdelen heeft ze overgenomen. Zus Yvonne verhuisde mee. Haar andere zus besloot dat niet te doen. Brigitte: ”We hebben na de overname het geheel in een nieuw jasje hebben gestoken, namelijk een traiteur. We koken iedere dag vers en hebben een ruim aanbod van goede maaltijden en delicatessen. Ik geloof in dit concept voor de toekomst. Er is tijd voor sporten en kinderen na het werk, als je niet hoeft de koken. Echter wil je dan wel een gezonde en verse maaltijd. Daarvoor kun je bij ons terecht.

De Kokkerette

Ik hoop in 2018 ook nog de maaltijdenbox in de markt te zetten waarin alle ingrediënten zitten voor een goede en lekkere maaltijd. Je ontvangt hierbij een receptuur zodat je zelf met kunt gaan kokkerellen. Het bijzondere in deze is dat we hierin willen werken met streekproducten en ingrediënten waarvan we de herkomst kennen.

Brigitte Pouwels-Harink was niet werkzaam in het familiebedrijf. „Mijn twee zussen wel, maar die gaven aan de zaak niet te willen overnemen”, vertelt ze. „Ik zag mogelijkheden, al was dat niet in het slagersvak van mijn vader.”
„Een groeiende groep mensen wil wel kwaliteitsvoedsel, maar er niet te veel tijd aan besteden”, zegt Pouwels. „Ze willen het kant-en-klaar ophalen of snel kunnen bereiden.” De Kokkerette speelt in op die trend.
In Enschede werd het pand van een traiteur overgenomen. Naast Italiaanse delicatessen kunnen bezoekers ook terecht voor Franse lekkernijen. „En streekgerechten”, benadrukt Pouwels die de winkel wil laten uitgroeien tot proeflokaal.

Zus Yvonne houdt zich als kok vooral bezig met de catering- en maaltijdservice, net als bij haar ouders in de zaak. Door het overnemen van het klantenbestand van vader Harink zijn het nu nog vooral senioren bij wie de maaltijden thuis worden bezorgd.

De zussen willen het onderdeel laten groeien door ook maaltijden te maken voor studenten en alleenstaanden. Om gezinnen snel aan een gezonde maaltijd te helpen gaan ze maaltijdboxen met streekgerechten en recepten samenstellen. Pouwels: „We willen een breder publiek binnenhalen. In de toekomst gaan we ons ook richten op zakelijke klanten. Ik wil het bedrijf echt veel groter maken.”