Hengeveldse ondernemers dealen met corona: “Gevolgen nog niet overzien”

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft het kabinet zondag besloten om alsnog de scholen en de kinderopvang in Nederland te sluiten. Horecagelegenheden en sportclubs moeten vanaf zondag 18.00 uur de deuren sluiten. De maatregelen gelden tot en met 6 april.
Dat de horecazaken dichtmoeten zal een klap zijn voor ondermeer Eetsalon Yess, Herberg de Gebrande Waateren en De Kolenbrander. Ook Bakkerij Nollen merkt dat mensen anticiperen met inkopen en gaan 'hamsteren'. Vincent Nollen zelf is met een aantal personeelsleden vannacht om 3.30 uur begonnen. Vincent: "Er is veel gehamsterd bij onze winkels. Dit is vooruitgestelde omzet: mensen hebben nu de diepvries vol
Er staat een protocol van ons op Facebook. (klik hier). Vier werknemers zitten nu verkouden thuis die anders wel gewerkt hadden."
Norbert Kuipers van HEBO Kozijnen over het coronavirus en de impact ervan: "We kunnen de gevolgen nu nog niet overzien. We hebben nu eerst allemaal maatregelen getroffen met regels en protocollen. Maar als er straks meer dicht gaat in Nederland en buitenland en bepaalde materialen kunnen niet geleverd worden dan zijn er snel grote gevolgen. Maar wat nu eerst belangrijk is dat is de veiligheid van de mensen, dat staat voorop!”

Ondernemers die door Corona in de financiële problemen komen, contact kunnen opnemen met Roz. Roz voert namens gemeente Hof van Twente de Bbz uit (bijstand voor zelfstandig ondernemers).