HR-club bij bakkerij Nollen: “Houd medewerkers nieuwsgierig”

De eerste bijeenkomst van de lokale HR-groep bij Nollen in Hengevelde was een groot succes. Zo’n 15 HR-managers van grote organisaties in de Hof van Twente luisterden naar een motiverende en praktische bijdrage van ex-topsportster Moniek Kleinsman over duurzame inzetbaarheid en spraken ook vooral met elkaar. Onderwerpen als het voorkomen van opgebrand personeel, de rol van HRM, eigen verantwoordelijkheid en coachend en inspirerend leiderschap werden open besproken.
Moniek Kleinsman legde de nadruk op het belang van preventief handelen en een goede basis door gezond eten en bewegen voor elke medewerker. De bijeenkomst eindigde met praktische handvatten voor verschillende deelnemers en inspiratie om nieuwe stappen te zetten. Een belangrijk inzicht volgens Moniek Kleinsman heeft alles te maken met de mogelijkheid om als medewerker verder te ontwikkelen: “Houd medewerkers nieuwsgierig en blijf prikkelen om verder te ontwikkelen. Dat verhoogt het werkplezier en houdt mensen bewust van waar ze mee bezig zijn.” 

De HR-managers bespraken onderling welke concrete ontwikkeling de lokale HR-groep kan najagen om met elkaar te leren excelleren in duurzame inzetbaarheid. In de tweede sessie in september plant de groep welke eerste stappen opgepakt worden.
Het initiatief van deze eerste HR-bijeenkomst lag bij HR-managers van Bakkerij Nollen en Mercom. Medeorganisator Annemieke Post vat de bijeenkomst samen: “Het was mooi om het enthousiasme van de groep te zien! Er is een behoefte om elkaar te kennen en kennis te delen en gezamenlijk op te trekken waar mogelijk. Dat er nu al zoveel praktische vervolgstappen gezet kunnen worden, laat zien dat we elkaar nodig hebben om verder te groeien.”

De volgende HR-bijeenkomst is op dinsdag 26 september. Voor meer informatie: a.post@hofvantwente.nl.