HypotheekDesk Haaksbergen: dichterbij dan u denkt!

Sinds oktober houdt HypotheekDesk Haaksbergen ook kantoor in Hengevelde. Op iedere woensdagmiddag tussen 12.30 en 17.00 uur kunt u voor alle financiële vragen terecht op het spreekuur in Business Center Hengelandt, aan de Goorsestraat 10. U kunt dan gewoon zonder afspraak binnenlopen, Arjan Kobus (zie foto) staat u dan graag te woord. Maakt u liever een afspraak op een ander tijdstip, dan kan dat uiteraard overdag, in de avonden, maar ook op zaterdag als u dat beter uitkomt. "Wij weten heel goed dat het niet iedereen lukt om overdag langs te komen. Daarom staat we klaar op het moment dat het ú uitkomt".
Wie is en wat doet Arjan Kobus?

Arjan woont zelf in Delden, en heeft jarenlange ervaring in de financiële advisering. Samen met zijn compagnon Maarten Nijland runt hij HypotheekDesk Haaksbergen, aan de Molenstraat 13 in Haaksbergen. "Ik kom vaak tegen dat persoonlijk advies nog steeds zeer gewenst is.  Overal zie je een terugtrekkende beweging van banken en worden klanten naar internet gestuurd om alles af te wikkelen. In de praktijk zien we vaak gebeuren dat mensen dan het overzicht verliezen. Verkeerde keuzes maken. Of gewoon even iemand willen zien en spreken, als het gaat om een belangrijke financiële beslissing".

Waarvoor kunt u terecht bij HypotheekDesk Haaksbergen?
Arjan vertelt: "wij zijn heel goed thuis in de hypothekenmarkt en kunnen u daarin goed adviseren. Van starters tot ondernemers, ik reken voor u uit wat in uw geval een gunstige keuze is. Wij doen zaken met meer dan 25 geldverstrekkers en kunnen zo altijd de beste combi maken van de laagste rente, met de beste voorwaarden. Wij nemen al het regelwerk uit handen en zetten net dat stapje extra. We spreken met u een helder en duidelijke prijs af. Wij begeleiden u van A tot Z en bekijken uw totale financiële situatie. Dat gaat van overlijdensrisicoverzekering tot arbeidsongeschiktheidsrisico's en advies over uw vermogen. Ook bekijken we of we de notaris moeten inschakelen in verband met samenlevingscontract of testament".

Hypotheek voor ondernemers
Wij weten de juiste wegen te bewandelen als het gaat om hypotheekaanvragen voor ondernemers.   Arjan: "voorheen moest je over minimaal 3 jaarrekeningen beschikken, om een succesvolle aanvraag te kunnen doen. Wij doen zaken met aanbieders die ook graag de hypotheek willen verstrekken voor ondernemers die iets langer dan een jaar aan de slag zijn. Een goede toelichting schrijven is dan van groot belang. We schakelen daarbij met uw accountant en anticiperen op wat geldverstrekkers belangrijk vinden bij een hypotheekaanvraag".

Vermogen in de familie
"Vooral in deze omstreken is het geen uitzondering dat ouders hun kinderen financieel voorthelpen bij het kopen van een huis. Ook daarin bieden wij hulp. Dat kan op een manier die zowel voor ouder als voor kind zeer gunstig kan uitvallen", vertelt Arjan. "We adviseren over lening- en schenkingsmogelijkheden en gaan dan zowel met het kind als de ouders in gesprek en bespreken dan alles voor met de notaris".

Energiebesparende maatregelen
Er zijn vanaf 2018 extra mogelijkheden om via Nationale Hypotheekgarantie geld vrij te maken voor energiebesparende maatregelen. In sommige gevallen mag je zelfs tot 106% van de marktwaarde van de woning financieren, mits je dat extra deel gebruikt om je huis energiezuinig te maken. Dit scheelt uiteindelijk weer in de netto maandlasten, omdat je energielasten sterk dalen. Arjan: "Ik adviseer niet zomaar om boven de waarde van de woning te lenen. De hypotheek moet wel betaalbaar blijven en niet teveel risico vormen. Aan de hand van het gesprek kan ik goed inschatten wat wel of juist niet bij mensen past".

Lage rente
De lage rente biedt veel mensen de kans om de hypotheeklasten omlaag te brengen. "Dat is niet altijd interessant, maar meestal wel", zegt Arjan. "De rente is inderdaad historisch laag en ik heb al in veel gevallen berekeningen gemaakt waarin het echt zinvol is om boeterente te betalen en de rente opnieuw vast te zetten. Je kunt dan veel geld besparen. Maar ook dit is weer van vele factoren afhankelijk. Ik laat dat graag aan mijn klanten zien. Omdat de rente zo laag is, richten we ons steeds meer op de bruto lasten. Als het eens zover komt dat de hypotheekrente niet meer aftrekbaar is, dan merk je er amper iets van. Dat geeft rust". 

Reden te meer om eens binnen te lopen, op de woensdagmiddag. Maakt u liever een afspraak? Een oriënterend gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Een afspraak buiten kantooruren is geen enkel probleem.

Bel met 053 - 8200935 of 06-33004250 en u heeft snel duidelijkheid in uw financiële  mogelijkheden". Voor meer informatie kunt u terecht op www.hypotheekdeskhaaksbergen.nl