Kameleonenpoep en warme chocomel

Wat een geluksvogels zijn  wij toch! 20 december hebben wij onze eerste Open Dag gehouden in ons prachtige nieuwe pand in Hengevelde. Dierenkliniek De Hofmarke met dierenartsen Carolien Roozeboom en Rianne Harperink is in januari 2023 gestart in een tijdelijke vestiging (ofwel ‘het keetje’) en in november zijn we verhuist naar onze definitieve bestemming, aan de Goorsestraat 3 in Hengevelde.

Vooraf hadden we nog geen idee van wat we konden verwachten, maar gelukkig wist Hengevelde en omstreken ons te vinden. Al voordat we om 15 uur echt van start gingen, druppelden er steeds al wat mensen binnen en al vrij snel was de kliniek goed gevuld met bezoekers! En wat niet binnen paste wist zijn weg buiten te vinden in de partytent, waar warme chocomel en glühwein geserveerd werd met heerlijke hapjes erbij.

Bezoekers kregen de kans om te raden wat voor poep er in de diverse potjes zat. Konijnenkeutels en kippenpoep werd doorgaans goed geraden, maar hoe schildpaddenpoep en ontlasting van een kameleon eruit ziet, dat wist niemand.

Kinderen (en menig volwassen kind) kregen de kans om een rubberen hond te intuberen. Je kon ervaren hoe zwaar een loodschort is bij het maken van röntgenfoto’s. Er was een quiz en je kon onze robotkat aaien, dat was ook een succes! De patiënt/knuffel op de operatietafel werd in een onbewaakt moment zelfs gereanimeerd door een professioneel uitziend team van kinderen. Er werden prijzen uitgereikt voor wie het aantal brokjes in de vaas kon raden (wat een werk was dat… we hebben lang moeten tellen 😉) en er werden goodybags uitgedeeld.

Wij blikken terug op een zeer geslaagde dag en zullen er nog vaak met veel plezier aan terugdenken. Ben jij nog niet geweest en ook nieuwsgierig naar hoe Dierenkliniek De Hofmarke eruit ziet? Je bent altijd welkom om een kijkje te komen nemen!

Carolien Roozeboom en Rianne Harperink en de rest van het team van Dierenkliniek de Hofmarke.