Lezersmenu augustus 2020: Bistro De Kolenbrander in Hengevelde

Bistro de Kolenbrander in Hengevelde moest in maart abrupt stoppen met het Lezersmenu. Vijf maanden later, pakt het restaurant de draad weer op met een sprankelend zomermenu. Letterlijk, want bij het voorgerecht wordt een overheerlijke prosecco spumante DOC geschonken.

Gastvrouw Sandra Rooroh is er best trots op. Bubbels bij het voorgerecht. “Ik denk niet dat er veel Lezermenu's zijn geweest met zo'n sprankelende wijn. Een prosecco spumante heeft een mooiere verfijnde bubbel dan de goedkopere frizzante. Italiaanse wijnboeren gebruiken hun beste druiven voor de spumante, in dit geval een volle, smaakopwekkende La Contesse."

Een sprankelend begin dus van een zomers menu. De koks van Bistro de Kolenbrander, Marcel Ravers en Mark Altena, hebben het strakke keurslijf van de quarantainemaanden van zich afgeschud en al hun creativiteit en energie gestoken in vier zonnige gerechten. Want sinds 1 juli mag er weer wat meer. 

Het sfeervolle restaurant is ingericht met familietafels en vriendentafels, conform de richtlijnen van het RIVM. En omdat het zomer is, kunnen bezoekers desgewenst ook buiten op het terras eten. ,,Daarmee hebben we ongeveer net zoveel zitplaatsen als in maart”, vertelt gastvrouw Jacqueline de Witte.

Klassieker

Het voorgerecht is een klassieker: Caesarsalade van Romeinse sla, olijven, Parmezaanse kaas, croutons en gegrilde kip met een overheerlijke ansjovisdressing. Drink daar een glas prosecco bij en je waant je in Toscane.

Met een extra tussengerecht, een huisgemaakte groentebouillon met selderijroom en een crispy soja/wasabi-crumble, krijgt het menu nog meer cachet.

Italiaanse sferen

Het hoofdgerecht bestaat uit drie bereidingen van varken. Op een kleurrijk opgemaakt bord krijgt u gestoofde varkenskoontjes, gegrilde varkensmedaillon en popcorn van buikspek voorgeschoteld. Daarbij - we blijven in Italiaanse sferen - risotto en een kruidige zelf getrokken jus. De biologische rode wijn van wijnkoper Heisterkamp die erbij wordt geschonken, is een sappige, zachte Tempranillo uit Spanje.

De ‘tricolore’

Het nagerecht correspondeert qua kleur met de Italiaanse vlag. De 'tricolore'. Groen, wit en rood. In de regel hebben we het dan over basilicum, mozzarella en tomaat. In dit geval over verse munt, een bol sorbet-citroenijs in een fruitige meloensoep. Een plaatje in het diepe bord en een streling voor de tong. Het Lezeresmenu van augustus voelt als een Italiaanse vakantie in Hengevelde.

Bistro de Kolenbrander

Hengevelde
Goorsestraat 1
7496 AA 
0547-333972
bistrodekolenbrander.nl

Openingstijden Lezersmenu:
Woensdag t/m zondag
Diner vanaf 16.00 uur

(Bron: TC Tubantia)