Metamorfose De Kolenbrander positief ontvangen

De metamorfose is afgerond, gisterenavond was het kijken en proeven geblazen tijdens het 'Open Huis' vanaf 18.00 uur. De champagnetoren stond, de hapjes waren klaar en het ijs lag in de vitrine. (KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM) De afgelopen maanden heeft na 8 jaar het interieur van de bistro een metamorfose ondergaan, daarnaast is er een nieuwe chef-kok aangetrokken: Maurice Essink uit Hengevelde. Met de vernieuwde kaart mikt Bistro de Kolenbrander op een breder publiek dan voorheen. Eigenaar Brian Kuipers: “Er is veel gebeurd in de afgelopen periode, bijvoorbeeld het lichtplan is aangepakt, gasten hadden soms moeite met het lezen van de menukaart. Deze kaart is ook behoorlijk aangepast, gevarieerder. Mensen moeten naast het niveau wat men gewend is ook voor 10 euro bijvoorbeeld een patatje met saté kunnen bestellen”. Eigenlijk is het hele pand onder handen genomen:

Het complete interieur is nieuw, diverse oude foto’s van de Kolenbrander Anton Wegdam alias de Kolenbrander sieren de wanden, maar ook oude foto’s van Hengevelde zo’n 100 jaar geleden. Er is een tochtwand geplaatst achter in het restaurant doordat gasten last hadden van tocht als er op het terras wat te doen was en de deur telkens open stond.. Het oude voorcafé van de Witte heeft nu een soort lounge functie waar gasten voor en na het diner gezellig wat kunnen borrelen.

Ook de keuken heeft een herinrichting ondergaan, zo bevat het een nieuwe grillplaat en steamer, de koeling is buiten de keuken geplaatst. De komende jaren kunnen wij er weer tegenaan!”

De keuken zelf was open voor publiek en het nieuwe ambachtelijke schepijs van een Twentse meesterijs-bereider Heinink,uit Enschede, behorend tot de top 5 van Nederland was ook te proeven. “Echt super lekker!” aldus één van de aanwezigen. Het was tevens mogelijk om de koks zelf vragen te stellen over hun kookkunsten en hun filosofie hierachter.

De vernieuwde menukaart zal een breder publiek aanspreken. “We hebben een kaart die niet afschrikt, maar juist uitdaagt”, vertelt Chef Maurice Essink. “Zeker ook qua prijs. Er is keuze uit culinair meergangen met bijvoorbeeld zwezerik of kalfswang, maar we hebben ook heerlijke saté op de kaart. Drempels wegnemen, daar gaat het om!”


Bistro de Kolenbrander
Goorsestraat 1
7496 AA Hengevelde
t: +31 (0)547 333 972
e: info@bistrodekolenbrander.nl

Maandag: gesloten *
Dinsdag: gesloten *
Woensdag: 17.00 uur t/m 22.00 uur
Donderdag: 17.00 uur t/m 22.00 uur
Vrijdag: 17.00 uur t/m 22.00 uur
Zaterdag: 12.00 uur t/m 22.00 uur
Zondag: 12.00 uur t/m 22.00 uur

* Groepen op afspraak mogelijk