Nieuw in Hengevelde: Fietsenmaker Martijs Stegehuis

Regelmatig komen er in Hengevelde nieuwe inwoners bij. Hoe leuk is het dat ‘nieuwe Hengeveldenaar’ Martijs Stegehuis zich even voorstelt op Wegdamnieuws. Hij heeft een eigen zaak en is fietsenmaker op locatie. We vragen de inwoner van de Nieuwstraat naar wie hij is en wat hij doet.

Kan je je kort voorstellen?
“Zeker. Mijn naam is Martijs Stegehuis en ik woon sinds kort in de Nieuwstraat samen met mijn vriendin Marieke. We zijn een samengesteld gezin en hebben samen vijf kinderen die hier regelmatig wonen. We zijn nog druk met de woning in orde maken, maar dat komt goed.
Ik heb een eigen bus en kom bij mensen en bedrijven op locatie om eigenlijk alles op twee wielen (uitgezonderd motoren) te maken. Hierbij moet je denken aan: Fietsen, bakfietsen, e-bikes, kinderfietsen, tandems, maar ook rollators en rolstoelen. Ik heb een eigen werkplaats in Neede met voorraad, tweede hands fietsen en nieuwe fietsen.”

Waarom ben je hier komen wonen?
“Wij komen beiden niet uit Hengevelde. Mijn vriendin komt uit ’t Zand in Noord-Holland en ik uit Enschede. We wilden graag de stad uit en in een dorp wonen. We wilden dan ook graag wat meer rust en kwamen uit bij de woning in Hengevelde. Ik hoorde dat er elk jaar een groot feest is in het dorp, daar gaan we zeker naartoe en kijken ernaar uit.”

Zat je altijd al in de fietsenbranche?
“Vanaf mijn 18e zit ik in de fietsenwereld. Dat is dus alweer 21 jaar want ik ben 39. Volledig voor mezelf ben ik nu twee jaar actief. Eerst heb ik een werkplaats in Enschede gehad, onderhoud en reparatie en wat tweedehands erbij. Nu ben ik zoals gezegd ‘mobiel’ en elke dag is anders. Je staat altijd op een andere locatie en komt andere mensen tegen. Dat is mooi en dankbaar om te doen. Je komt bij bedrijven en bij mensen thuis en woonachtig op allerlei mooie plekken, maar ook op campings waar vanuit het ene werk het andere voortkomt.”

Wat is je werkgebied?
“Het verste wat ik geweest ben voor een klant is Hardenberg, maar het werkgebied is normaal Twente en de Achterhoek. Het kan verder, maar dan wordt het wat kostbaarder natuurlijk.”

Hoe kunnen mensen je bereiken?
“Door even te mailen naar stegehuisfietsen@gmail.com met de contactgegevens en de wensen, maar appen of bellen is nog beter. Dat kan op 0620028517 voor een vrijblijvende prijsopgave. Reparatie, onderhoud, maar ook nieuw is mogelijk. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant kan ik een passend aanbod maken. Mocht het wenselijk zijn dan kom uiteraard graag langs en licht de klanten voor om te kijken wat ik kan betekenen.”

Benieuwd naar de Facebookpagina van Stegehuis? Klik HIER.

Wij wensen Mathijs veel succes en veel woonplezier in Hengevelde!