Nieuw! Trimsalon Hengevelde

Sinds kort is Hengevelde een heuse trimsalon rijker: www.hondentrimsalonhengevelde.nl van Astrid Schooneman. Wie? “Ja leuk hé! Ik ben voor de liefde naar dit mooie dorp gekomen, Eddy Hafkamp, bij de meeste dorpsgenoten wel bekend denk ik. We hebben elkaar ontmoet op vakantie is Costa Rica 4 jaar geleden!”
Terug naar de trimsalon: “Ik ben een gediplomeerd honden en katten trimster en doe dit werk al meer dan 28 jaar” vervolgt Astrid. “In Bobeldijk, niet zo heel ver van Alkmaar ben ik momenteel nog in loondienst en in de Nieuwstraat ben ik open op maandag, dinsdag en zaterdag. Een knipbeurt, wasbeurt of een andere behandeling? Bel naar 06-15506952 of kijk op de website. Ik heb ook nog een openingsaanbieding 25% korting op een trimbeurt in november en december.
In mijn pas gebouwde salon heb ik een hydraulische werk en wastafel van alle gemakken voorzien. Op korte termijn komt hier en bord in de tuin aan de Nieuwstraat en ik hoop dan ook zo snel mogelijk mijn eigen praktijk vol te krijgen hier. Mensen vragen mij wel eens, wat is trimmen?

Trimmen is het algemene woord voor de vachtverzorging van de hond en kat. Ik beheers alle trimtechnieken, de juiste verzorging voor elke type vacht en huid. De kwaliteit en welzijn van de hond en kat hebben bij mij de hoogste prioriteit. Ik ben gespecialiseerd in het knippen van allerlei verschillende type vachten zodat we de hond of kat naar uw wens kunnen trimmen. Het geeft me elke keer weer voldoening geeft als de hond of kat weer verzorgt de deur uit gaat!
Loop gerust eens binnen voor een advies of neem contact met mij op!”
Tips
Laat de hond goed uit voor dat je hem naar de hondentrimsalon brengt, de behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zo lang moet ophouden.
•Laat de hond niet vlak voor een trimbeurt eten, sommige honden raken in de stress en braken dan het eten er weer uit.
• Probeer je hond zo droog mogelijk te brengen dit vergemakkelijkt het werk voor de trimster.
• Vertel van tevoren wat de medische en/of andere afwijkingen zijn van de hond.
• Mocht je niet op een afspraak kunnen verschijnen, laat het ons dan zo vroeg mogelijk weten.
• Mocht je niet tevreden zijn vertel het mij, ben je wel tevreden vertel het dan aan anderen.
Klitten
Als een hond slecht of zelfs helemaal niet geborsteld wordt kan je te maken krijgen met klitten of zelfs in het ergste geval vervilting. Veel mensen denken oprecht dat ze hun hond goed borstelen, maar soms blijken ze dan toch klitten te hebben. Dit komt omdat men dan alleen oppervlakkig borstelt. Met een goede borstel beurt kom je helemaal tot de huid. Wanneer je het wenst kunnen wij tips geven voor een goede borstel beurt en welke soorten borstels/kammen je het beste kan gebruiken bij jouw hond.
Vachtverzorging
In principe is een trimbeurt voor elke hond aan te raden, dus niet alleen voor de rashond, maar ook voor de raslozen. Tevens zijn kortharige rassen ook goed te behandelen tegen bijvoorbeeld overmatig verharen. Aan de vacht ziet men vaak hoe het is gesteld met de gezondheid van de hond. Om bij jouw hond een gezonde en goede vacht conditie te behouden is het belangrijk je hond regelmatig te verzorgen. Per hond is het verschillend wat de beste behandeling is en hoe vaak je dit moet herhalen, vaak hangt dit samen met de rui. Ook kunnen invloeden van buitenaf een belangrijke rol spelen, zo heb bijvoorbeeld je bij castraties kans op een wolligere en dikkere vacht.