Bakkerij Nollen uit de as herrezen: Komt dat zien!

Proost!

Het was woensdag voor half zes al een drukte van belang op de parkeerplaats bij het oude vertrouwde:
Maar toch ‘nieuwe Nollen’. Vanaf vandaag, 28 september gaan de deuren van de winkel in Hengevelde open en kan iedereen de herleving van een dierbare winkel omarmen.

KLIK HIER VOOR EEN FOTOIMPRESSIE

De opening ging gepaard met de presentatie van de nieuwe chocoladelijn

We vroegen de jongste telg uit het gezin, Wout Nollen, naar zijn reactie op de opening.

Het bekende moment van het lintje doorknippen door burgemeester Nauta onder het toeziend oog van vele aanwezigen

Hoe voelt dat? In het eigen dorp de vernieuwde winkel te openen?
“Dat voelt goed. We zijn blij dat we terug zijn op deze plek. Er is met man en macht aan gewerkt om het op tijd af te krijgen en het resultaat mag er wezen. De moderne chocolaterie en winkel zijn een hele stap vooruit.”

Was het plan er al ondanks de brand om te vernieuwen of is het eigenlijk hierdoor gekomen?
“Er lag nog geen concreet plan om de winkel te vernieuwen. Na de brand begin je met een kale ruimte en is er de mogelijkheid om de winkel en chocolaterie zo in te delen zodat het voor iedereen het meest praktisch is, en ik denk dat we ontzettend trots mogen zijn op het resultaat.”

Woensdag vanaf 17.30 was de opening voor genodigden, nadat er op de dinsdagavond en zelfs op woensdag tot laat aan toe nog mensen aan het werk waren. In het mooie Hengevelde, waar de geur van versgebakken brood en de zoete verleiding van chocolade in de lucht hangen, heeft men een opmerkelijke prestatie geleverd na de verwoestende brand op 15 januari 2022 die de ambachtelijke Bakkerij Nollen en de Chocolaterie in de as legde, hetgeen menig Hengeveldenaar niet snel zal vergeten…

De speech van Vincent Nollen

Eigenaar Vincent Nollen hield ook nog een prachtige toespraak voor de aanwezigen waarbij de emotie hem bijna de baas werd. Hij schetste hoe hij aankwam in de nacht van 14 op 15 januari. Het pand waar zijn opa was begonnen in 1921 bleek al vol rook te staan.

Vincent: “Wat een reis is het geweest sinds die ingrijpende dag begin 2022, toen onze geliefde bakkerij en chocolaterie in Hengevelde grotendeels in vlammen opging.
Het voelt als gisteren, maar we hebben samen veerkracht getoond en keihard gewerkt om weer op te bouwen wat we verloren.

Met liefde, toewijding en de ongelooflijke steun van onze geweldige familie, buurtgenoten, medewerkers en jullie allemaal,
staan we hier vandaag, klaar om de deuren van onze herrezen bakkerij te openen!

De jongste telg uit het gezin, Wout Nollen

Woorden schieten tekort om onze dankbaarheid te uiten voor jullie onvoorwaardelijke steun en inzet.
Samen hebben we bewezen dat we elke uitdaging kunnen overwinnen.

Maar dat is niet alles! We introduceren ook met trots ons gloednieuwe 𝐂𝐡𝐨𝐜𝐨𝐥𝐚𝐝𝐞 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫,
waar we onze geheel nieuwe chocoladelijn presenteren: “Choc by Nollen.”

Benieuwd naar al het lekkers dat we te bieden hebben? Kom snel langs om het te ontdekken!
Onze deuren staan wagenwijd open en we kunnen niet wachten om jullie weer te verwelkomen. Jullie zijn meer dan welkom!

Dank je wel voor jullie steun, en laten we samen genieten van de heerlijke smaken en herinneringen die we hier samen gaan creëren!”

Wist je trouwens dat bij diverse vestigingen van Bakkerij Nollen vacatures zijn? Ben je benieuwd of wil je meer weten? Klik HIER om de vacatures te bekijken. Wij wensen de familie Nollen veel succes met de prachtige nieuwe winkel!

Geopend!