Ontdek bedrijvig Hengevelde op zondag 7 september

Bezoek tussen 11.00 en 17.00 uur zo’n 95 bedrijven op en
rond bedrijventerrein Het Wegdam.


Ondernemers in Hengevelde halen alles uit de kast om van de Open Bedrijvendag op 7 september een grootse happening te maken. De plattegrond (zie ook www.siohengevelde.nl) toont op welke locaties de deelnemende bedrijven geclusterd zijn. Deze clusters zijn eenvoudig te bereiken per auto, fiets of pendelbus. Er zijn rondleidingen door bedrijven en er is volop vermaak voor jong en oud. “Tussen de bedrijven staan draaimolens, springkussens, een grote klimtoren, glijbanen, bungee-trampolines en ander kindervermaak. Cogas geeft 7 september op ludieke wijze het startsein voor aanleg van glasvezel dat vanaf dat moment uitgerold wordt op bedrijventerrein Het Wegdam. Er is een draaiorgel en uiteraard zorgen we met gezellige kraampjes ook voor de inwendige mens”, aldus Norbert Kuipers namens de organisatie. “Liefhebbers kunnen een vlucht boven ons dorp maken in een helikopter en er is een schitterende overzichtstentoonstelling bij het jubilerende Bruidsmodehuis Très Chic. Maarliefst 150 bruidjurken tonen het veranderende modebeeld in een halve eeuw.” De Open Bedrijvendag wordt georganiseerd door plaatselijke ondernemersvereniging SIO (Samen in Ondernemen). Hoofdsponsoren zijn Stichting Zomerfeesten Hengevelde, Rabobank Centraal Twente en Cogas.

Waarin een klein dorp als Hengevelde groot kan zijn. Van de 2.100 Hengeveldenaren zijn er ruim 120 actief als zelfstandig ondernemer! Altijd al eens in ‘de keuken’ willen kijken van een moderne kozijnenmaker, een creatieve websitebouwer, een innovatieve metaalbewerker, een ambachtelijke bakker of in een revolutionaire kippenstal? Dan is dit uw kans. “Ik adviseer belangstellenden om naar één van de aangegeven parkeerplaatsen te rijden en van daaruit met de pendelbus de 7 bedrijvenclusters te bezoeken. U stapt uit bij een cluster en even later stap u weer op de bus richting het volgende cluster. Kiest u voor de fiets, dan attendeer ik u graag op de ‘Natuurlijke Smaakmakersroute’. Een prachtige fietstocht” verzekert Norbert Kuipers. “Aan de hand van het routekaartje bepaalt u zelf de afstand. Bij acht bedrijven langs de route ontvangt u een vers product, een recept of een andere verrassing om uiteindelijk een biologisch verantwoord gerecht samen te stellen. De bedrijven zijn op de kaart gemarkeerd met een herkenbaar groen symbool.”

Feestelijke stemming

Tijdens de Open Bedrijvendag is een aantal bedrijven in bijzonder feestelijke stemming. Zo viert Rotink Kook en Kado haar 90-jarig bestaan. Bruidsmode Très Chic en de Tuinte groep bestaan beiden 50 jaar, Doesschot Constructie bestaat 40 jaar. Daarnaast viert een aantal bedrijven hun 10-jarig jubileum. Dit geeft een extra feestelijk tintje aan deze Open Bedrijvendag”, benadrukt Kuipers. “Deze bedrijven laten u, elk op eigen wijze, daarvan meegenieten. De kans dat er veel mensen naar Hengevelde komen op 7 september, is groot. “Naast inwoners uit Hengevelde en omgeving nodigt elk deelnemend bedrijf haar eigen relaties uit. Ook is dit bij uitstek een moment waarop medewerkers hun echtgenoten, kinderen en familie eens meenemen naar ‘het werk’.
Zo’n dag versterkt de band binnen een gemeente als de Hof van Twente”, meent Kuipers. “Maar ook ver daarbuiten. Velen weten maar half wat er allemaal ‘te koop’ is in ons dorp. Ontwikkelingen gaan snel, ook in Hengevelde. Dus tonen we als ondernemers graag alles op het gebied van innovatie en uitbreiding qua assortiment en dienstverlening.”

Nieuw in 2014

De commissie die de Open Bedrijvendag voorbereidt, heeft een aantal verrassingen in petto. “Ik wil wel een tipje van de sluier oplichten hoor” zegt Kuipers. “Zo komt de brandweer met ‘grof geschut’. Zij geven spuitdemonstraties op bedrijventerrein Het Wegdam. Er zijn ook allerlei leuke prijzen te winnen en lekkere dingen te proeven.” Een werkgroep is al maanden geleden begonnen met de voorbereiding van de Open Bedrijvendag. “Natuurlijk, het draaiboek lag klaar van voorgaande jaren. Maar er zijn altijd wel weer verbeterpuntjes. Eén daarvan was de bereikbaarheid en de parkeergelegenheid. Daar hebben we dit keer sterk op ingezet, en ik verwacht dat dit goed uitpakt.” Meer informatie vindt u op www.siohengevelde.nl.