Participanten gezocht voor lokale investeringen in zonne-energie

NIEUWE ZONNEPANELEN PROJECTEN VOOR ENERGIECOÖPERATIE HOF VAN TWENTE (ECHT)

’Na het succesvolle project Zon op Rikkerink heeft de Energiecoöperatie Hof van Twente (ECHT) voor meerdere agrarische en industriële projecten SCE subsidie aangevraagd. Voor de projecten Snorrewind en Rietman is deze subsidie verleend. Voor de uitvoering wordt samengewerkt in het Energie Collectief Midden-Twente, waarin ook DiBo Borne en Hengelo Energie participeren.
Inmiddels is de werving van deelnemers gestart.

Bijna alle inwoners in de Hof van Twente kunnen deelnemen

Bij SCE projecten, ook wel postcoderoos projecten genoemd, is het doel lokaal coöperatief projecten voor duurzame energie te initiëren. Inwoners kunnen zelf investeren en door de zekerheidsstelling uit de SCE, veilig profiteren met een mooi rendement. De projecten die we nu opstarten liggen in het postcode gebied 7475. Hierdoor kunnen inwoners uit de volgende gemeenten mee doen: Markelo, Goor, Ambt Delden, Hengevelde, Diepenheim. En daarnaast buiten de Hof van Twente: Holten, Rijssen, Enter, Gelselaar, Lochem, Laren.

Iedere particulier en elke onderneming met een eigen elektriciteitsaansluiting die woont of gevestigd is in één van deze postcodegebieden kan zich inschrijven om obligaties à 50 euro af te nemen, met een maximum van 14 per deelnemer. Vervolgens ontvangen ze 15 jaar lang 5 procent rente. Je kunt in meerdere projecten tegelijkertijd investeren.

De projecten in Markelo

Het gaat om een tweetal agrarische gebouwen waar op de daken zonnepanelen gelegd zullen worden. Op het dak van Manege Snorrewind zullen 865 panelen gelegd worden. Op de daken van Erve Rietman zullen in totaal 1.400 panelen gelegd worden, verdeeld over 2 SCE projecten. In totaal kunnen met de opwek van deze twee projecten een kleine 200 huishoudens voorzien worden van lokaal opgewekte duurzame elektriciteit.

Op de website https://www.middentwente-energie.nl/ is alle informatie over de projecten terug te vinden.

Mooie rente van 5 procent

Het is voor iedereen een uitgelezen kans om bij te dragen aan een duurzaam Twente. Doordat we gezamenlijk investeren in lokale projecten, kunnen we de duurzaamheidsdoelstelling in Midden-Twente sneller bereiken. Bovendien vloeit er geen kapitaal weg naar grote buitenlandse ondernemingen. We houden het lokaal coöperatief, zelf in de hand. En iedereen die meedoet kan een mooie rente krijgen op de investering.

Alle informatie over de projecten  ‘Zon op Snorrewind’ en ‘Zon op Rietman’ en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op https://www.middentwente-energie.nl/.