Paul Grefte: Veel positieve reacties ontvangen

Rond de 500 bezoekers hebben vandaag de weg gevonden richting de Boswinkelweg 4, waar de open dag plaats vond in de innovatieve en energieneutrale stal van Paul Grefte onder de naam SunBro. Daar kon men de 90000 kippen live zien ‘scharrelen en dwarrelen’ zoals in de prachtige bedrijfspresentatie te horen was. “Je wordt er wel gaar van, maar ik vond het een erg leuke dag. Ik denk dat er in Nederland zo’n 600 vleeskip bedrijven zoals wij zijn, waarvan er misschien 10 of 11 mee hebben gedaan aan deze landelijke open dag van Stichting KipKiplekker. Ik heb vandaag ook de Twentsche krant Tubantia over de vloer gehad en ik heb de indruk dat het een positief stuk gaat worden, deze imago verandering verdient deze sector dan ook als je je vizier richt op het dierenwelzijn”. De opbrengst voor Alpe d"huzes was € 516,20. Dit is tot stand gekomen via de verkoop van T shirts en vrije giften.
Het waaide flink vandaag, geen problemen gehad met de tent?

“Nou! We hebben vanochtend aan elke staander een frontgewicht van de Ferguson aangehangen van 45 kilo, dat wat dat risico betreft hadden we onszelf wel ingedekt”.

Voor alle bezoekers was er wat wils, de kinderen konden kleuren, schminken de catering natuurlijk in de vorm van paaseieren en ander snoepgoed. Voor de volwassenen was er de grote pan van slagerij Brummelhuis waar onder andere Monique Grefte de beroemde Grefte kip aan het bereiden was voor de vele gasten gedurende de dag.
SunBro is een innovatieve onderneming die integrale stalconcepten ontwikkelt en realiseert. SunBro is opgezet door Paul Grefte, een innovatieve pluimveehouder die in de loop van de jaren veel ervaring heeft opgedaan met allerlei vernieuwende bouwconcepten. Vanuit deze kennis is een uitgekiend stalconcept ontwikkeld waarbij de kennis en ervaring van pluimveehouders is gecombineerd met de meest efficiënte bouwmethode en installatietechniek.

Mens- en dierwelzijn staan voor Sunbro centraal.

Afspraak voor rondleiding
Maak een afspraak met SunBro, Paul Grefte om onze nieuwbouwstal met eigen ogen komen te bekijken. Op de Sunbro Facebook pagina pagina kunt het gehele bouwproces en de laatste ontwikkelingen bij Sunbro alvast bekijken.

De kinderen vermaakten zich opperbest

Monique en Paul druk in de weer