Plannen café Assink bekend gemaakt: ‘Had ik het maar aan die Turk verkocht’

Vanmiddag was er bij herberg de Gebrande Waateren een informatiemiddag over de herontwikkeling café zalencentrum Assink. Kroon Vastgoedontwikkeling uit Borne heeft onlangs overeenstemming bereikt met de gemeente Hof van Twente. In Hengevelde worden 3 moderne woningen en 1 vrije kavel gerealiseerd. De 3 moderne woningen bestaan uit twee twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande woning en worden gebouwd op de voormalige locatie van Zalencentrum Assink. De vrije kavel is aan de Wethouder Goselinkstraat. (Naast voormalig Heijmer red.) De woningen bieden een hoog niveau aan wooncomfort en zijn stijlvol verbonden met het bruisende centrum van Hengevelde.

3 moderne woningen

Vele plannen de revue gepasseerd

Koper Marcel Eijsink vertelde aan de aanwezigen: “In de afgelopen vijf jaar heeft er zich maar één officiële koper gemeld. Een man van Turkse afkomst had plannen om er een soort van restaurant-zalencentrum met de bekende bruiloften te beginnen zoals in Beckum. Dit heb ik tegengehouden, al heb ik achteraf vaak gedacht: ‘Had ik het maar gedaan’.
Verder zijn er plannen gewest voor 13, en later zelfs voor 15 appartementen maar daar wilde de gemeente niet aan meewerken.

We zijn ook nog met huisarts Jaspers in gesprek geweest. Hij vond de huur die hij in de toekomst in de Multifunctionele Accommodatie zou moeten opbrengen aan de hoge kant. Hij kwam er echter met de aannemer niet uit om op plek Assink te bouwen” aldus Marcel Eijsink.

“Er is van alles geprobeerd, een kantoor met accountant Jan Smit bijvoorbeeld. Ik heb daar een gesprek over gehad net Norbert Kuipers en Tonnie Wegdam. Maar dan moest ik participeren in de ontwikkeling, daar had ik geen belang bij”.

Belangstellenden
“Mochten er belangstellenden zijn met andere plannen, dat kan nog steeds” aldus Eijsink. Maar dan moeten ze wel snel zijn”.

De kavels bestaan uit zo’n 400 vierkante meter grond. Eijsink: “De aanliggende cafetaria zal in de gelegenheid gesteld worden om grond bij te kopen. Er is immers geen recht op overpad beschreven”.

Meer informatie zie: https://www.planassink.nl/ 

De vrije kavel aan de Wethouder Goselinkstraat.

Namens de Dorpscoöperatie Hengevelde – werkgroep MFA

De Dorp coöperatie/ werkgroep MFA heeft een oriënterend gesprek gevoerd met de huisarts over een mogelijke locatie in Hengevelde voor de praktijk. Ook een plek in/bij de toekomstige MFA is hierbij de revue gepasseerd. Er is echter nooit gesproken over huurkosten en/of eventuele vierkante meters ruimte in de MFA. Dit omdat we dit simpel weg gezien de status van de plannen omtrent de nieuwe MFA nog niets kunnen zeggen. We zijn nog lang niet zover.

TIJDLIJN EN PLANNING

BESTEMMINGSPLANPROCEDURE

EIND 2023

START VERKOOP

BEGIN 2024

START SLOOP/BOUW

MEDIO 2024