Restaurant van oud-Hengeveldenaar in de prijzen

Oud-Hengeveldenaar Rick Blanken, die enkele maanden terug in de rubriek ‘Voor altijd Wegdammer’ verscheen, heeft zijn restaurant Ledeboer weten te bekronen met een prijs. Eind vorig jaar werd Ledeboer ‘Restaurant van het jaar 2024’, een prestigieuze onderscheiding. In 2022 zag Rick de horeca-onderneming binnenkomen op plek 4 in de ranking van Tripadvisor, behorende bij de beste luxe restaurants van ons land. Chefkok Rick is sinds het begin van de zomer van 2023 volledig eigenaar en is supertrots op zijn zaak die zijn droom deed uitkomen.

Rick reisde af naar Venray voor het jaarlijkse Eindejaarsdiner en hoorde daar in een zaal van culinair ondernemers zijn naam klinken. Zijn ondernemerschap werd bekroond. Rick mocht de award in ontvangst nemen van Michelle Hartman van illycaffè. De prijs voor ‘Restaurant van het jaar’ komt voort uit de vooraanstaande restaurantvereniging JRE-Nederland (Jeune Restaurateurs) waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd. Er zijn meer dan 40 jonge restaurant eigenaren lid. JRE wil met deze Awards uitzonderlijk talent en opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf. Een vakprijs dus!

De beoordeling van Ledeboer door JRE-Nederland:
‘Het Restaurant van het Jaar staat in Almelo. Daar exploiteert Rick Blanken, Restaurant Ledeboer in het oude bankgebouw van de Twentsche bank. Al sinds de oprichting in 2017 is Rick, chef en bedrijfsleider, waarna hij in 2020 mede eigenaar werd. Sinds juli van dit jaar is hij volledig eigenaar en wil hij zowel Almelo als regio Twente, gastronomisch beter op de kaart zetten. Ledeboer is bekroond met plaats 4 in de Travellers’ Choice Best of the Best 2023 in Nederland. Het interieur is modern en industrieel en geeft tevens het gevoel van een sfeervolle huiskamer. U kunt zelfs een unieke private dining beleven in de voormalige bankkluis. De kookstijl van Rick is puur, maar verfraaid met frisse en klassieke elementen.’

 

Reactie van Rick: “Ik ben waanzinnig trots vooral op ‘mijn’ team. Ik zie het niet als mijn prestatie, maar als die van ons samen, want we doen het samen. We gaan samen in de goede richting en we willen nog meer. Om maar zo te zeggen: beter dan gisteren, en morgen beter dan vandaag. De ambities voor 2024 zijn samen geformuleerd. “We willen in 2024 minimaal 14 punten bij de GaultMillau beoordeling.” Net als bij het toekennen van Michelinsterren zullen mystery guests het restaurant ranken. Er wordt gezegd dat bij GaultMillau de beoordeling meer food-focused is dan bij Michelin. Desalniettemin zijn de beoordelingen in alle gevallen prestigieus. Rick: “We gaan ervoor nog beter zichtbaar te zijn zodat ons bedrijf en onze keuken nog meer gewaardeerd wordt. Dat wordt een hele uitdaging, maar daar houden we van. En daarbij: gezondheid is het belangrijkste. Werk komt daarna.” Rick is na een korte vakantie op woensdag 4 januari 2024 weer gestart met zijn team. “Kom gezellig een keer vanuit Hengevelde naar Almelo!”