Samen 50 jaar bij HEBO

Op vrijdag 10 juli 2020 hebben Eduard van Houten en Mark Broshuis hun 25 jarig dienstjubileum bij HEBO Kozijnen gevierd. In deze Coronatijd konden ze helaas geen dag uit, maar er was wel een receptie voor 50 collega’s en naderhand het gebruikelijke diner met de naasten en Norbert en Léonie Kuipers.

Eduard van Houten, met zijn vrouw woonachtig in Hengelo, begon op 1 maart 1995 bij Hebo Huis, waar hij diverse schilderwerkzaamheden verrichte. Toen Hebo Huis stopte met de werkzaamheden is Eddy met een aantal collega’s over gegaan naar HEBO Kozijnen, waar hij direct bij de afdeling ‘spuitcabine’ terecht kwam.

In de eerste jaren kregen alle kozijnen een schuurbehandeling tussen het dompelen en spuiten. Later werd de productiewijze veranderd. Sindsdien verzorgt Eddy al het reparatieschuurwerk van luiken, voordeuren e.d., alsook het bijschuren van fouten uit de productie. In geval van nood springt hij ook nog altijd bij bij de spuitcabine.

Eddy is een heel fijne, behulpzame en onopvallende collega. Hij is nooit chagrijnig en pakt alle klussen, van groot tot klein, met een glimlach aan. Last van collega’s heeft hij ook zelden: met de muziek uit zijn koptelefoon hoort hij toch weinig van alles wat om hen heen gebeurt.

Mark Broshuis, geboren Hengeveldenaar en inmiddels al heel wat jaren met zijn vriendin woonachtig in Haaksbergen, heeft zijn stageperiode bij HEBO doorgebracht. Onder de hoede van leermeester Ben Lankheet heeft hij destijds vele latten gezaagd en geschaafd.

Na zijn stage kreeg hij een vast dienstverband, waarna hij eerst een hele periode kozijnen heeft geschuurd. Later is hij doorgestroomd naar de afdeling opsluiten, waar zijn helpende hand nodig was. Inmiddels is hij werkzaam bij ‘werkplaats voor’, waar hij verantwoordelijk is voor het lijmen van de flexdeuren. Een klus die hij consequent en heel netjes uitvoert. En mocht hij iets achter lopen, dan komt hij er in het weekend zelfs voor terug.

Daarnaast zaagt hij veel plaatmateriaal en springt hij bij op elke plek waar extra handen nodig zijn. Hij doet heel verschillende extra klusjes tussendoor, van opruimen in de werkplaats tot het (her)inrichten van de kantine voor een feestje.

Sinds Mark niet meer met de enige HEBO personeelsbus naar het werk kan, omdat deze uit de dienst is gehaald, komt hij op zijn bromfiets naar HEBO. In tegenstelling tot zijn vervoersmiddel valt Mark niet op tussen de andere collega’s, maar hij is wel een fijne man om mee te werken.

HEBO Kozijnen BV en de redactie van Wegdamnieuws feliciteren Eduard en Mark met hun 25-jarig dienstverband!