Samen 50 jaar bij ten Heggeler!

Vlnr: Henk en Gea Markink, Rob en Marian ten Heggeler

Afgelopen donderdag was de laatste werkdag voor de bouwvak van Bouwbedrijf Gebr. ten Heggeler B.V. Het was een bijzondere bouwvakborrel omdat naast het inluiden van de bouwvak ook twee 25-jarige jubilarissen werden gehuldigd, te weten Rob ten Heggeler en Henk Markink.

Twee mijlpalen om even bij stil te staan, want 25 jaar bij één werkgever in dienst is een bijzondere gebeurtenis welke steeds minder vaak voorkomt en dat mag gevierd worden.

Vlnr: Henk Markink, Marcel ten Heggeler en Rob ten Heggeler

Rob
Rob was vóór 1998 werkzaam bij Ten Brinke Bouw in Varsseveld. In die tijd gaf hij bij Martien en Marcel aan dat de afstand Hengevelde-Varsseveld hem begon op te breken. Beide broers waren dan ook erg blij om hun 10-jaar jongere broer op kantoor te kunnen verwelkomen. Rob bleek een aanwinst als werkvoorbereider en calculator. Op administratief gebied werd verdere structuur aangebracht en het bouwbedrijf kon verder groeien. De laatste jaren is het werk van Rob uitgebreid met acquisitie.

Wat heb jij als de grootste verandering ervaren van de afgelopen 25 jaar?
Rob ten Heggeler: “De grootste verandering is de digitalisering, dat heeft toch wel zo’n grote vlucht genomen. Ik ben hier begonnen met een fax als de uitkomst, nu is het hele proces gedigitaliseerd. Dat is wel mooi. In het arbeidsproces is dat wat minder maar op kantoor wel helemaal.

Wat heeft de meeste impact gehad?
Rob: “Wat de meeste impact heeft gehad in die periode is het verliezen van enkele collega’s, dat heeft invloed op de hele groep.

Hoe zie je de toekomst tegemoet?
De bouw is altijd iets van pieken en dalen, de afgelopen periode was wel heel hectisch, maar dat komt nu weer enigszins in een rustig vaarwater. Ik ben niet bang voor de toekomst ondanks de voorspellingen. Het doel zou moeten zijn het bouwen van ene woning weer iets betaalbaarder wordt en dan denk ik met name aan de starters”.

Henk Markink
Op 2 Juni 2023 was het precies 25 jaar geleden dat Henk Markink als timmerman bij Bouwbedrijf Gebr. ten Heggeler B.V. in dienst trad. Henk was voorheen werkzaam bij Wijlens in Haaksbergen. Hij heeft vele projecten gerealiseerd in teamverband en de laatste jaren ging hij ook wel eens alleen op pad om klussen te klaren. Wegens gezondheidsredenen is Henk momenteel in de werkplaats werkzaam en gaat hij met de bus op pad om materieel/materiaal naar de bouwplaatsen te brengen.

Rob en Henk: Nogmaals van harte gefeliciteerd namens het gehele bouwteam en wij wensen iedereen een hele fijne vakantie toe!