Senioren Hengevelde leerzame middag bij Bakkerij Nollen

De tweede bijeenkomst van de Senioren Hengevelde op woensdag 21 september was een buitengewoon interessante middag. Een honderdtal leden kwam naar de nieuwe bakkerij aan Het Wegdam. Vincent Nollen zelf ontving deze grote groep met koffie en iets lekkers. Na de opening door de voorzitter nam Vincent de geschiedenis van de bakkerij met de aanwezigen door en vertelde hoe het bedrijf zo groot heeft kunnen worden. Goede mensen als werknemer en de durf om te moderniseren waren daarbij vooral belangrijk. Kleinere zelfstandige bakkers zonder opvolger kwamen vervolgens met een overname vraag. Vincent nam ze onder zijn hoede en kon zo zijn productie vergroten. Ruiterlijk gaf hij toe dat het met de hoge energie- en grondstoffenprijzen van nu ook voor hem lastig is om naar de toekomst te kijken. Bestaansrecht is verzekerd, maar de klant zal het zeker merken. Ook ging Vincent in op het bakken zelf waarbij kwaliteit van grondstoffen, een juiste bewerking en goede bakprocessen basis zijn.

In groepen kregen de aanwezigen vervolgens een rondgang door de bakkerij met een uitgebreide toelichting door de bakker zelf. Voor veel ouderen was dit een heel leerzaam gebeuren. Nog maar zelden kan de burger namelijk bij de productie van voeding een kijkje achter de schermen nemen vanwege allerlei wettelijke hygiëneregels. Tegelijkertijd werd in de kantine door Maaike Aarnink, diëtiste, een helder verhaal verteld over gezonde voeding. Zeker voor ouderen is gezond eetpatroon een ‘must’. Allerlei kwaaltjes kunnen de kop opsteken. Het juiste voedsel en vooral voldoende bewegen is dan de enige manier om die te bestrijden. Op het eind van deze boeiende middag en na een drankje, een hapje en een paar laatste vragen, kon de voorzitter deze prachtige bijeenkomst afsluiten met een mooi boeket voor Maaike en Vincent.

De volgende bijeenkomst voor de Senioren is op 5 oktober om 19.30 uur in De Marke. Jan Haverkate, oud-journalist van de Tubantia, zal dan komen vertellen over ‘zijn’ Twickel, het landgoed haar geschiedenis, bewoners, boerderijen en prachtige natuur. Welkom.