SIO Bedrijvenavond bij Doeschot Hengevelde: ‘Onbekend wie uiteindelijk het licht heeft uitgedaan’

Donderdagavond was het weer zover: De jaarlijkse SIO bedrijvenavond, dit keer gepresenteerd in het mooie nieuwe/verbouwde bedrijf van Roy en Martijn Doeschot aan het Wegdam 6. De avond was goed bezocht.

Keurmerk Veilig Ondernemen
De aftrap werd gedaan door Paul van KVO (keurmerk veilig ondernemen) in vogelvlucht vertelde hij over hoe de veiligheid op een bedrijfsterrein gewaarborgd kan worden. Om dit te kunnen realiseren wordt er een samenwerking aangegaan met de gemeente, politie en brandweer en de ondernemers. Het doel van het KVO is om overlast en criminaliteit terug te dringen. Enkele maatregelen die genomen kunnen worden op een industrieterrein zijn; camerabewaking, straatverlichting etc. Aan de hand van concrete voorbeelden legde Paul uit wat mogelijke verdachte situaties kunnen zijn.

Annie Schreijer
Daarna was het woord aan Annie Schreijer: Ze vertelde gepassioneerd over haar ruim 30 jaar carrière in de politiek. Ze nam ons mee in haar werk in het Europees parlement. Haar betoog werd afgewisseld met leuke anekdotes, waaronder haar goede band met het Koninklijk huis. Ze benadrukte vooral de kracht van Europa en het belang van de verbinding blijven zoeken met elkaar.

Doeschot bv
Ten slotte was het de beurt aan Roy en Martijn Doeschot. Ze vertelden op hun eigen bescheiden manier over het familiebedrijf. Grondlegger is vader Frans die in 1974 is begonnen. In de loop der jaren is het bedrijf uitgebreid, en in 2019 is het pand aan het Wegdam gekocht. Het bleek al gauw dat het pand toch te klein was en een uitbreiding was onontkoombaar. Er is een gedeelte bij het bestaande pand aangebouwd met een prachtig eindresultaat en een aanwinst voor het industrieterrein van Hengevelde. Met gepaste trots werden we door de broers rondgeleid langs de kantoren en de werkplaats.

De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn en onbekend is wie uiteindelijk het licht heeft uitgedaan.