SIO Bedrijvenavond; Hengellandt aan het woord

Donderdagavond was het weer zo ver: De jaarlijkse SIO (Samen In Ondernemen) Bedrijvenavond, dit jaar gepresenteerd in de Bakkerij van Nollen aan het Wegdam 3b! (KLIK HIER voor enkele bijzondere foto's) Daar kregen de SIO leden tevens de kans krijgen om de verbouwing/uitbreiding te zien en waar ze gebruik konden maken van de conferentie ruimte. Na de opening van voorzitter Tonnie Wegdam kwam Harrie Rouhof aan het woord; Hij vroeg om creatieve ideeën voor de ouderen bond voor excursies en dergelijke; Hengevelde bij deze! De Bedrijven: Dit jaar presenteerde zich een 3-tal bedrijven, welke zich gevestigd hebben in het bedrijfsverzamelgebouw Hengelandt (Pand voormailige Rabobank Goorsestraat) en wel: Qlaver4 van Kitty Leemreize; St&S Ingenieurs met Niels Somsen en Maurice Stoteler en last but not least  Egberink en Kluijt, Rechtshulp bij letselschade van Marc Engberink en Otto Kluijt.


Qlaver4.
Kitty Leemreize laat ondernemers de volgende stap zetten in hun ondernemerschap èn als leidinggevende. Ieder mens kijkt op een bepaalde manier naar de wereld en verwacht onbewust dat anderen ook zo kijken. Dat is niet het geval en deze verschillen van inzicht zijn vaak een bron van ergernis of conflicten binnen ondernemingen. Kitty helpt ondernemers dit niet als last of bedreiging te zien, maar er juist gebruik van te maken. Want die verschillen zijn juist nodig om een volwaardig team te vormen. Kitty vindt het doodzonde wanneer er gedoe is binnen teams, terwijl iedereen eigenlijk naar hetzelfde doel toewerkt. En het kan ook zonder gedoe, weet ze. Mits je slim gebruik maakt van ieders unieke sterktes.
 
Kitty is van huis uit bedrijfseconoom en heeft jarenlang als consultant in de IT gewerkt. Daarin heeft ze vooral aan de mensenkant gewerkt. Vervolgens heeft ze bewust gekozen voor fulltime moederschap. Na een aantal jaren ging ze een coachopleiding volgen en is daarna als coach aan de slag gegaan in haar eigen bedrijf Qlaver4. Daarnaast werkt ze ook op freelance basis als ondernemerscoach voor het ROZ.


St&S Ingenieurs

Niels en Maurice zijn in januari 2013 voor zichzelf begonnen in de garage van de ouders van Maurice in Groenlo. Dit omdat zij beiden door de crisis destijds werden ontslagen bij hun vorige werkgever (een architectenbureau), waar ze beiden al jaren werkten. Solliciteren had op dat moment weinig tot geen zin i.v.m. de toenmalige crisis in de bouw, dus zijn ze voor zichzelf begonnen!
Ze hebben een breed werkgebied, van nieuwbouwwoningen, appartementencomplexen, bedrijfsgebouwen, en verbouwingen van scholen. Op de website www.stns-ingenieurs.nl staan enkele voorbeelden van woningen en bedrijfsgebouwen die door Niels & Maurice zijn ontworpen. De klant staat altijd centraal en ze begeleiden hun klanten vanaf het ontwerp totdat de woning of bedrijfsgebouw wordt opgeleverd.
 
Ze hebben als klant particulieren, bedrijven en architectenbureaus. Voor de diverse architectenbureaus werken ze meestal de grotere plannen uit, pakken het dan op in de ontwerpfase en werken het uit tot en met de uitvoeringsfase (incl. werktekeningen etc.). Alles wordt uitgewerkt in 3D, in het tekenpakket Archicad. Hierdoor is het bij hen mogelijk om in een heel vroeg ontwerp-stadium al beelden van het ontwerp te genereren, zodat de klant in het begin al een voorstelling kan maken van hoe het er straks in de realiteit uit komt te zien. Ook voor het maken van animaties en visualisaties van woningen en woonwijken en dergelijke ben je bij Niels & Maurice aan het juiste adres.


Egberink en Kluijt, Rechtshulp bij letselschade

Marc Engberink en Otto Kluijt, beiden al 20 jaar werkzaam in de letselschade.Marc heeft jaren aan de kant van een verzekeraar in de letselschade gewerkt.
Otto is al jaren werkzaam aan de belangenbehartigers kant. Ze kennen elkaar van verschillende zaken waarbij ze tegenover elkaar zaten, maar de zaken in goed overleg konden afwikkelen. De kennis van elkaars kwaliteiten heeft gemaakt dat ze in gesprek kwamen over het samen opstarten van een onderneming. Beiden kennen ze Harrie Ottenschot, deze gaf aan het leuk te vinden wanneer er weer een letselschadebureau in Hengevelde zou komen. Vanuit de woonplaatsen Haaksbergen en Markelo is Hengevelde een prima uitvalsbasis om de klanten te bezoeken. Inmiddels is het team uitgebreid met Chantal Pot, zij geeft ondersteuning aan de werkzaamheden vanuit de binnendienst. De klanten van Engberink en Kluijt komen voornamelijk uit Twente en de Achterhoek, maar soms ook daarbuiten zoals uit Eindhoven en Amsterdam.