Thom Hartgerink opent THOMS Wurst Bar nabij Denekamp: “Het gaat gebeuren!”

Thom Hartgerink uit Hengevelde opent aankomend weekend een nieuwe horecagelegenheid tussen Denekamp en Nordhorn. Hier begint hij THOMS Wurst Bar, een eetgelegenheid waar onder meer worsten gemaakt van  Twentse wroetvarkens worden geserveerd. Deze worsten zijn overigens ontwikkeld samen met de Hengeveldse slager Stefan Beld.

Thom, je timmert flink aan de weg. Eerst Thoms Concept Catering en nu een vaste locatie in Denekamp. Is dit een aanvulling op Thoms Concept of is dit een nieuw bedrijf?
“We timmeren zeker aan de weg! Met de versoepelingen op komst merken we dat er langzamerhand een gekkenhuis aan zit te komen in de horeca deze zomer. De mensen hebben zin om er weer op uit te gaan en dingen te ontdekken.
Waar wij het afgelopen jaar in de Corona tijd ons bedrijf op poten hebben gezet zijn er natuurlijk ook helaas collega’s die flink hebben moeten inleveren. Dat is een dubbel gevoel, maar het biedt voor ons wel nieuwe kansen. Doordat wij tijdens de lockdown lekker hebben kunnen doorwerken hebben wij flink wat naamsbekendheid opgebouwd en dat betaalt zich nu terug. De aanvragen vliegen ons om de oren en we zitten zelfs al enkele weekenden helemaal vol in juli. Daar hebben we het natuurlijk allemaal wel voor gedaan. Het gaat gebeuren!
THOMS Wurst Bar is overigens een merk van THOMS Concept Catering. Het heeft zijn eigen identiteit en bedrijfsvoering maar in alle uitingen, menu’s en de medewerkers kun je zien dat het bij ons catering bedrijf hoort. Ook worden onze medewerker elk weekend verdeeld over zowel de catering klussen als de Wurst Bar. We gaan het samen doen.”

 

Thom, kan je wat vertellen over de locatie?
“We hebben voor Nordhorn als locatie omdat ik het stuk grond relatief goedkoop kon huren. Het risico is dus vrij laag. Deze locatie aan de grens is normaliter super druk bezocht door toeristen uit Duitsland en Nederland die over de grens gaan shoppen. Doordat er zo veel passanten zijn leek ons dit de ideale plek om dit avontuur aan te gaan.
In eerste instantie starten we de Wurst Bar op met ons eigen medewerkers. Marre, Kyra en ik hebben recentelijk al onze papieren gehaald om in Duitsland aan het werk te mogen in een keuken dus wij gaan het met z’n drieën opzetten aangevuld met onze andere gastdames en heren. Als het bedrijf eenmaal loopt is het de bedoeling dat ik mijn in de toekomst meer ga focussen op de catering partijen en de dames draaien de Wurst Bar.
Aanstaande zaterdag gaan we voor het eerst open. We zijn op dit moment nog bezig met het opbouwen van het terras en de foodtruck. Op wat kleine dingen na staat het geheel er nu strak bij en kunnen we zaterdag gewoon volgens planning open. De eerste paar weken zullen wij elke zaterdag en zondag geopend zijn. Vanaf de zomervakantie is het plan om vervolgens 7 dagen per week open te zijn.”

Wat houdt THOMS Wurst Bar precies in. Alleen worsten of is dat de specialiteit van het huis?
“De basis is inderdaad onze Braadworst van Wroetvarken. Deze hebben wij samen met Stefan Beld Uw Slager ontwikkeld aan het begin van de Corona Crisis. Toen stonden wij met deze braadworsten op een beurs in Duitsland, en dat sloeg direct aan. Het vlees van de Twentse Wroetvarkens heeft een veel rijkere smaak dan de goedkope worsten van de groothandel. Deze braadworst wordt in diverse vormen aangeboden met natuurlijk een twist van THOMS. Een (h)eerlijk stukje kwaliteitsvlees uit de regio dus! Wij zijn zelf zo overtuigd van de smaak dat wij iedereen die niet tevreden is zijn/haar geld terug gaan geven. Ik nodig jullie graag uit om het binnenkort eens te komen proeven.”

Je zocht nog mensen hoorden we, is het lastig nu mensen te vinden in de horeca?
“Wij zoeken inderdaad nog mensen voor zowel THOMS Concept Catering als THOMS Wurst Bar. Nu de horeca eindelijk weer van het slot gaat hebben veel mensen die voorheen in de horeca werkten een andere baan gevonden. Dat maakt het erg lastig om op dit moment medewerkers te vinden. Wij zijn op dit moment druk aan het werven voor mensen die op zoek zijn naar een zomerbaantje of bijbaantje. Het werk bij ons is erg afwisselend en ook de werktijden zijn flexibel. Je plant jezelf in op onze planning dus je werkt wanneer je zelf kunt. We leren je alles en we betalen een goed salaris. En daarnaast kom je op de meest uiteenlopende plekken. Afgelopen maandag stonden we namelijk tussen de windmolens in het meest noordelijke puntje van Nederland. Gaaf toch?”

Ga je het fulltime doen? Je had nog een andere baan toch naast Thoms Concept catering?
“Ik ga het fulltime doen vanaf deze zomer. Ik heb inmiddels mijn vaste baan opgezegd en ga mij volledig richten op de catering. Ik heb vertrouwen in onze concepten en ik merk dat de markt ook klaar is om weer los te gaan. Dit in combinatie met al onze aankomende projecten en nieuwe concepten zorgt ervoor dat wij voor de volle 200% er voor gaan deze zomer!”

Benieuwd naar de lekkernijen van THOMS Wurst Bar? Hieronder de gegevens:

Adres: Denekamper Str. 227, 48529 Nordhorn, Duitsland
Dagen open: zaterdag en zondag
Openingstijden: 10.00 – 18.00 uur.