Vijf dagen met ter Doest naar Friesland

Na het succes van afgelopen jaar start op 1 augustus, onder begeleiding van twee ervaren vrijwilligers, de vijfdaagse busreis van ter Doest naar Friesland. Vijf dagen in het drie sterren hotel Gaasterland dat aan de rand van het eeuwenoude Rijsterbos ligt, vlak bij de Friese IJsselmeer kust. De kosten voor deze trip zijn  € 425,- . “Een prachtige locatie voor een ontspannen vakantie”, aldus Raymond ter Doest. “Karakteristieke dorpen, mooie meren en uitgestrekte bossen in de nabije omgeving, zelf vind ik het een unieke reis en ook nog eens compleet verzorgd”. Hieronder alle benodigde informatie:

DAG 1
Vertrokken vanuit Hof van Twente maken we halverwege de morgen een koffiestop. Hier hebben we tijd om even bij te praten en te genieten van de koffie met iets lekkers erbij. Aansluitend rijden we door naar Luttelgeest voor een bedrijfspresentatie bij fruitbedrijf Verhage. Na deze film staat er een lunch voor ons klaar. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan het fruitbedrijf en de winkel. Rond 15.00 uur melden we ons in Rijs, bij Hotel Gaasterland, waar we onze kamers toebedeeld krijgen. Aansluitend hebben we de tijd om op eigen gelegenheid de buurt te verkennen voordat het diner klaar staat.

DAG 2
Vandaag brengen we een bezoek aan Douwe Egberts en ’s middags maken we een rondvaart. We beginnen de ochtend rustig. Na het ontbijt vertrekken we richting Joure. We brengen een bezoek aan Museum Joure (entree € 3,50 p.p.) waar alles in het teken staat van Douwe Egberts. De ochtend bestaat uit een film in Keverling Pakhuisje een rondleiding onder begeleiding van een gids, een demonstratie van de koffiebranderij en uiteraard een bezoek aan museumwinkel De witte Os. Ook is er een mogelijkheid koffiepunten in te leveren bij Blokker. Na dit bezoek blijven we in Joure voor de lunch. Het tweede deel van deze dag brengen we door op de Friese meren. De chauffeur brengt ons naar de rondvaartboot. In Terherne ligt deze rondvaartboot voor ons klaar (kosten € 12,00 p.p.) en laat ons de mooiste stukken van de Friese meren zien. Na deze prachtige rondvaart rijden we terug naar ons hotel voor het diner.

DAG 3
Na het ontbijt vertrekken we richting Workum naar een gezellige “folkloristische markt” met veel streekproducten. Hier hebben we de tijd voor ons zelf. Tijdens dit vrije bezoek aan Workum kun je op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het Jopie Huisman Museum. (entree € 8,50 p.p.) Dit museum is gewijd aan het exposeren van het werk en het leven van de Friese autodidacte meester-schilder Jopie Huisman. Hier kan iedereen op eigen tempo en naar eigen keuze een vrij bezoek brengen aan de realistische werken van de kunstenaar. Na het bezoek aan Workum rijden we terug naar ons hotel waar wederom een goed verzorgde lunch klaar staat. Na de middag gaan we genieten van het Friese landschap, we maken een leuke rondrit door de omgeving van Gaasterland, we kunnen dan met elkaar ervaren of “ Friesland de mooiste provincie van Nederland is?”

DAG 4
Deze dag heeft een ook typisch Fries tintje. We beginnen de dag rustig en rijden rond 10.00 uur richting Oude Mirdum. Wanneer de bus even bij een visvrouwtje stopt, komt ze naar de bus toe en vraagt een lift naar Hindeloopen. Ze stapt in de bus en vertelt met liefde over de visserij en de geschiedenis daarvan. Bij aankomst in Hindeloopen bij restaurant Sudersee staan de tafels gedekt voor een 3 gangen warme lunch met stoofvlees zoals de vissers het vroeger ook van hun vissersvrouwen kregen. Na de lunch gaat het te voet verder. Op ongeveer 100 meter lopen is een schitterend mooi oud kerkje dat omgetoverd is tot visserslokaal. De locatie waar in Hindeloopen de vis wordt afgeslagen en waar tevens de vissers bij elkaar komen om de sterkste verhalen te vertellen. Wanneer de lichten weer langzaamaan feller worden nemen we afscheid van het visvrouwtje. Nu is er voor iedereen de gelegenheid om te bieden op heerlijke gerookte vis. Tegen scherpe prijzen. Terug in restaurant Sudersee wordt er nog een kop koffie met Friese kruidkoek geserveerd. (het dag arrangement bij restaurant Sudersee kost € 12,00 p.p.) Aansluitend gaan we terug naar ons hotel voor het diner. Na het avondeten organiseert het hotel een bowling avond. Dit belooft een gezellige avond te worden!

DAG 5
Na het ontbijt gaan we de koffers pakken en terug in de touringcar. We nemen afscheid van het Hotel Gaasterland en rijden we via een afwisselende route richting Elburg. Rond de middag zijn we in de omgeving van Elburg. Na de lunch kan iedereen op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het centrum van Elburg. In de loop van de middag rijden we huiswaarts, richting Hof van Twente. Bij aankomst staat een goed verzorgd 3-gangen diner voor ons klaar ter afsluiting van 5 prachtige dagen.
Kwaliteit - veiligheid - service
Dit heeft Ter Doest hoog in het vaandel staan!
Wat mag u van ons verwachten
• zeer goed onderhouden touringcars met alle faciliteiten, zoals comfortabele stoelen
met voetsteunen, klaptafels, wc, DVD, stereo geluidsinstallatie, koffie- en soepbar,
koelkast, airco, luchtvering, dubbele beglazing, kniel- en hefinrichting en gordels.
• De bussen worden jaarlijks gekeurd door de Rijksdienst van het Wegverkeer
• Onze chauffeurs hebben ruime ervaring
• U wordt vanaf uw woonplaats in Twente afgehaald en weer teruggebracht.
Buiten Twente kunnen er in overleg diverse opstapplaatsen zijn.
• De chauffeur blijft de gehele reis bij u, ook ’s nachts kunt u een beroep op hem of
haar doen.

Wensen |
Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen die u bij de boeking
kenbaar heeft gemaakt. Helaas is dat niet altijd mogelijk, omdat we een toeslag
moet betalen voor bijvoorbeeld balkon, bad e.d.

Roken in de touringcar | Roken in de touringcar is niet toegestaan!

Rouleren in de bus | Alleen de chauffeur en reisleider hebben een vaste plaats. In overlegmet de chauffeur vindt er een roulatiesysteem plaats. Achter in de bus kunt u wel een
plaats reserveren.

Hotels | Het hotel waar u logeert, is met zorg uitgekozen en beschikt over de omschreven faciliteiten.

Onvoldoende deelname | Ter Doest behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende
deelname (minder dan 25 personen) de reis te annuleren. U krijgt dan een gelijkwaardige reis aangeboden. Accepteert u deze niet, dan krijgt u het reeds betaalde bedrag terug. Uiterlijk 21 tot 14 dagen voor vertrek wordt u van de annulering in kennis gesteld.

Boekingen | Degene die een reis boekt - ook voor eventuele andere deelnemers - is
hoofdelijk aansprakelijk voor ieder die door hem of haar wordt aangemeld.

Betaling | Uiterlijk 14 dagen vóór vertrek moet de volledige reissom zijn voldaan incl. de verzekeringspremies

Annulering | Moet u om welke reden dan ook annuleren, hanteren we de ANVR annuleringsvoorwaarden,hetgeen inhoudt, dat u kosten worden doorberekend afhankelijk van het tijdstip van annulering

Reis- en annuleringsverzekering | De reis- en annuleringsverzekering worden door Ter Doest in overleg met u afgesloten bij aanmelding. Deze afspraken worden schriftelijk overeengekomen. Heeft u een doorlopende reis- en annuleringsverzekering, dan moet u dit melden op het op het inschrijfformulier om misverstanden te voorkomen.

Reisdocumenten | Uiterlijk één week voor de vertrekdatum kunt u de reisbescheiden verwachten.

Prijzen | De prijzen in de reisgids zijn per persoon op basis van 2-persoons kamers. Wij behouden het recht de reissom aan te passen, indien wijzigingen in de vervoerskosten en heffingen van derden daartoe aanleiding geven.

Vergissingen en of wijzigingen | Voor mogelijke fouten en/of vergissingen in dit reisprogramma kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden. Wijzigingen in het programma blijven voorbehouden. Wij behouden het recht deze te wijzigen of te herstellen.

NUTTIGE TIPS
Papieren | Houdt waardevolle papieren altijd bij u. Laat ze niet achter op uw kamer of
in de touringcar.

Medicijnen | Houdt uw medicijnen altijd bij u. Laat niet achter op uw hotelkamer of in
de touringcar. Neem een kopie van uw doktersrecept mee op reis en een kopie van uw ziektekostenpolis. Indien gewenst - en niet geheel onverstandig - mag u dit melden op het inschrijfformulier.

Diëten | Meldt uw dieet op het inschrijfformulier. Wij geven dat dan door aan de hotels en/of restaurants. Let op: niet in alle landen zijn dergelijke diëten bekend. Graag duidelijk aangeven welk dieet u wenst te gebruiken. Het kan voorkomen dat er hotels zijn die een toeslag vragen.

Vermissing / Diefstal | Bij vermissing of diefstal dient u aangifte te doen bij de politie in het land waar u verblijft. De chauffeur of reisleider zijn u daarbij behulpzaam.

Bagage | Per persoon mag u één koffer van normale afmetingen meenemen. Bij tussenovernachtingen in een hotel of op een veerboot kunt u een tas met spullen voor één nacht meenemen. Let op: tijdens een overnachting zijn de achter gelaten koffers in de touringcar niet mee verzekerd.

Extra bagage | Overleg met de Ter Doest indien u een rollator of rolstoel mee wilt nemen. Reizen naar bergachtige gebieden zijn in het algemeen niet geschikt voor rollators en rolstoelen.

Vergeten spullen | Laat u tijdens de reis iets liggen in het hotel, restaurant of ergens
anders, dan kan dit op (indien de spullen gevonden zijn) uw eigen kosten en verantwoordelijkheden worden nagezonden.

Aanvullende reisvoorwaarden | Conform hetgeen, dat in de ANVR reisvoorwaarden en de algemene vervoers- en reisvoorwaarden van KNV busvervoer staat beschreven.

Vragen / opmerkingen | Heeft u vragen, wensen, op- of aanmerkingen (vooral ook tijdensde reis), geef die dan direct door aan de chauffeur of reisleider. Let op: ná de reiskunnen wij misschien niets of weinig meer voor u doen.