Voormalige Hengeveldse start in Hengelo haar Liana Haarstudio

Zo'n zeven jaar geleden vertrok ze uit Hengevelde, toen ze samen ging wonen met haar vriend Edwin. Maar eens een Wegdammer, altijd een Wegdammer. Daarom graag aandacht voor kersverse ondernemer Liana Velthuis, opgegroeid aan de Hekkemansbeld die op haar 23e vertrok naar Hengelo. Afgelopen zaterdag heeft ze met zo'n 90 gasten de opening van haar eigen haarstudio gevierd aan de Sprinkhaan in Hengelo. Liana: "Een aantal jaren terug begonnen de eerste voorzichtige ideeën over een eigen salon. Na vele jaren werkzaam te zijn bij mijn huidige werkgever, een kappersketen, voelde het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. De afgelopen tien jaar in het kappersvak heb ik veel ervaring opgedaan, door onder andere het werken op veel verschillende vestigingen en verschillende functies, waardoor ik mij op een gegeven moment sterk en zelfstandig genoeg voelde om dit te gaan doen. Je eigen ideeën uitvoeren, je eigen tijd indelen, niemand verantwoording af hoeven te leggen, écht je eigen ding kunnen doen. En vooral; zelf ervoor zorgen dat de mensen die bij je komen, met een lach de salon verlaten én terugkomen. Daar werd ik wel enthousiast van!"

De eerste echte plannen maakten mijn vriend Edwin en ik twee jaar geleden tijdens onze reis door Indonesie. Een salon aan huis leek mij het handigst, leukst én voordeligst, doordat je op deze manier dus geen hoge kosten hebt van de huur van een pand, wat enorm scheelt als startende ondernemer. Door de aantrekkelijke lage rente besloten we op zoek te gaan naar een andere woning en zo kwamen wij terecht bij een nieuwbouwproject; een hoekwoning met de mogelijkheid een extra ruimte aan huis te bouwen voor de kapsalon. Perfect! Mijn droom werd werkelijkheid", vertelt Liana enthousiast.

Waar heb je hiervoor gewerkt? Of werk je nog deels voor een werkgever?
"Vanaf mijn 18e begon ik in het kappersvak. Daarvoor heb ik het diploma schoonheidsspecialiste behaald. Ik ben begonnen te werken in een kapsalon met schoonheidssalon in Goor, waar ik dus ook werkzaam was in beide salons. Ik merkte op een gegeven moment dat het kappersvak mij het meest interesseerde. Toen ik een stage- en werkplek aangeboden kreeg in een nieuw te openen kapsalon in Almelo, ben ik deze uitdaging aangegaan. Dat is inmiddels 8,5 jaar geleden. Op dit moment werk ik in een vestiging in Nijverdal."

Wat zijn de openingstijden van Liana - Haarstudio?

"De woensdag, donderdag en vrijdag ben ik de hele dag geopend, én de donderdagavond tot 21:00. De zaterdag ben ik geopend tot 13:00. Alle dagen werk ik op afspraak."

www.liana-haarstudio.nl  
info@liana-haarstudio.nl

Telefoonnummer: 0613517165
Facebook: /lianahaarstudio
Instagram: /liana.haarstudio