Wijn van Wijngaard Hoog’nkaamp in hetzelfde rijtje als Champagne

Wijn van Wijngaard Hoog’nkaamp aan de Gorsveldweg even buiten Hengevelde heeft van de Europese Commissie (EC) een beschermde status gekregen. De wijn komt daarmee in een reeks van ruim 3.600 andere producten die ook zo’n status hebben, zoals de iets beroemdere bubbelwijn uit de Champagne en ham uit het Italiaanse Parma.

De broers Michel en John Hoesstee van de Hoog’nkaamp hierover: “Dit geldt inderdaad ook voor wijngaard Hoog’nkaamp. De Wijnmakers, de tappenmars en de Hof van Twente zijn de initiatiefnemers hiervan.
Qua ligging rassen en bodem voldoen wij er gelukkig aan. Onze druiven gaan naar De Wijnmakers in Geesteren en die maken er deze kwaliteitswijn van.”

Volgens de EC dragen onder meer het klimaat, de locatie, de aarde en het wijnproces bij aan de kwaliteit van de Twentse wijn. Zij roemen vooral de menselijke input, zoal de selectie van de variëteiten, de groeimethode, het oogstbeleid en het proces van het wijn maken.