Woeste Wieven: Theatervoorstelling Margriet Sjoerdsma en Dan Cassidy ‘A Tribute to Eva Cassidy’. (advertentie)

Eva Cassidy manifesteerde zich als jonge vrouw als bijzonder begenadigd vertolkster van de betere folk-, jazz- en countryliedjes. Haar verlegenheid en eigenzinnige muzikale opvattingen staan haar echter teveel in de weg om een carrière van de grond te tillen en een aanbod van het beroemde Blue Note label gaat aan haar neus voorbij. In 1996 wordt er kanker bij haar geconstateerd. Er is op dat moment al sprake van uitzaaiing door haar hele lichaam en de zangeres zal kort daarna op 33-jarige leeftijd overlijden. Na haar dood krijgt een diskjockey van de BBC het album Songbird in handen, met daarop een bloemlezing uit de liedjes die Cassidy tijdens haar leven heeft opgenomen. Na een paar nummers op de radio te hebben gedraaid, ontstaat er een run op de plaat en gaan er al snel meer dan tien miljoen exemplaren over de toonbank. Sindsdien is Eva Cassidy een legende en kan ze beroemdheden als Paul McCartney, Katie Melua en Eric Clapton tot haar fans rekenen.

Zondag 15 maart 2015 bij De Woeste Wieven op Erve Bonkert in Diepenheim, Deldensestraat 11.

Aanvang: 15.00 uur, zaal open 14.00 uur

Toegangskaarten € 15,-- aan de zaal of via ticketscript op de site www.dewoestewieven.nl met korting

De Rotterdamse zangeres Margriet Sjoerdsma (29) werd dusdanig geraakt door de kwaliteiten en het verhaal van Eva Cassidy dat ze besloot een theaterprogramma aan haar te wijden. Dat is haar op het lijf geschreven. Beiden trekken geen grens tussen pop, jazz, folk en country en allebei hebben ze een neus voor de pareltjes uit die genres. Maar belangrijker is dat beide zangeressen een grote dosis emotie in hun liedjes weten te leggen.

“Begin 2012 kwam ik Eva opnieuw op het spoor. De Rotterdamse journalist Johan Bakker was aanwezig bij de presentatie van mijn meest recente plaat Drawing Circles (2011) in LantarenVenster te Rotterdam. Hij had de Eva Cassidy biografie Behind the Rainbow geschreven en hij vroeg mij om bij de presentatie ervan vier liedjes uit haar repertoire te zingen. Dat voelde zo goed en vertrouwd dat ik vrijwel meteen daarna besloot rond de muziek van Eva Cassidy een theaterprogramma op te bouwen. Ik ben me verder in haar muziek en leven gaan verdiepen en ik raakte steeds meer geïnspireerd. Heel gaaf om een studie te maken van iemand die je te gek vindt.”

Extra bijzonder aan het theaterprogramma is dat Eva’s broer Dan Cassidy meespeelt op viool. “Hij woont in IJsland en ik kwam in contact met hem via Johan Bakker’’, vertelt Margriet. “Tot mijn grote vreugde reageerde hij enthousiast op mijn plannen en hij gaf aan graag mee te werken aan mijn programma rondom de muziek van zijn zus. Verder spelen mijn vaste muzikanten Arie Storm (gitaar) en Cord Heineking (contrabas) mee. We hebben onlangs in deze intieme setting een mooie trailer opgenomen.”

In het theaterprogramma wisselt Margriet liedjes af met verhalen rondom het leven en de muziek van Eva Cassidy. Nadenkend vertelt ze: “Wat Eva deed, was oprecht muziek maken. Dit theaterprogramma maak ik uit oprechte liefde voor de muziek van Eva Cassidy maar zeker ook voor de briljante songwriters van de liedjes die ze zong. Mensen als Sting, Paul Anka, Cyndi Lauper en Gordon Lightfoot zijn fantastische songwriters. Liedjes als Fields of gold, It doesn’t matter anymore, Time after time, Autumn leaves en In the early morning rain vind ik geweldig mooi, zowel tekstueel als muzikaal. Die hebben eeuwigheidswaarde.”

Bron; persbericht Harry de Jong

Voor meer informatie:

De Woeste Wieven op Erve Bonkert

0547 380714