ZZP’ers in Hof van Twente zijn vindingrijk en ondernemend

“Zorg dat je zichtbaar bent, blijf in contact met je klanten en kijk samen naar wat wél kan in coronatijd.” Veel gehoorde adviezen van ZZP’ers onder elkaar tijdens de eerste online bijeenkomst van ZZP Hof van Twente op 14 mei. Het geplande oefenrondje vanaf half vijf, om in te loggen in de samenwerkingsapp was vrijwel overbodig. “Je ziet dat steeds meer ondernemers al gewend zijn aan het samen inbellen via de pc”, verklaarde Elroy Breukers van IPLinq. Dat gaf hem de tijd om vragen te beantwoorden over MS Teams en om praktische tips te geven over de online vergadertool. ZZP’ers vertelden over hun eigen ervaring en toekomstplannen. De een biedt sinds kort online workshops aan terwijl een ander z’n expertise nu in abonnementsvorm aan de man brengt. Sommige ZZP’ers benutten deze tijd om zelf een opleiding te volgen, en ze wijzen elkaar op subsidiemogelijkheden voor scholing. Meer informatie over ZZP Hof van Twente vind je op de website.

Gezamenlijke promotie ZZP’ers Berryl Michel van Ondernemersloket Hof van Twente gaf een toelichting op hulp die de gemeente biedt. Ook verwees ze naar interessante websites ter inspiratie voor ZZP’ers. Anneke Nijkamp vertelde over het platform dat ZZP Hof van Twente zelf biedt aan haar leden. “Op onze website is er ruimte voor jou om je logo en een foto te plaatsen. Daarnaast vertel je in een korte tekst iets over je bedrijf en plaatsen we daarbij jouw contactgegevens met een link naar jouw website. Dit breiden we nu uit door van onze leden ook korte presentaties via social media kanalen onder de aandacht te brengen. En zo helpen we ZZP’ers om beter zichtbaar en vindbaar te zijn. Matthieu Beunders vertelde over ‘KoopinhofvanTwente’. Een website die onlangs gelanceerd is en waarop lokale winkeliers hun producten aanbieden. Binnenkort komt er een extra knop op deze pagina waaronder de Zakelijk dienstverleners zich kunnen presenteren. Ook daar is ruimte en liggen kansen voor ZZP’ers. Rond zes uur sloten de ZZP’ers af, door een toast uit te brengen op gezondheid en een ondernemende toekomst. Dit keer echter thuis voor het beeldscherm, maar wel vol positieve energie en inspiratie.

Word ook lid van ZZP Hof van Twente
Elke ZZP’er die gevestigd is in de gemeente Hof van Twente komt in aanmerking voor gratis naamsvermelding op de website van ZZP Hof van Twente. Wil je lid worden, en ben je al aangesloten bij één van de ondernemersverenigingen in deze gemeente, dan betaal je slechts € 99 per jaar. Daarmee heb je toegang tot minimaal vier netwerkevents. Ook plannen we in de tweede helft van 2020 nog een werkbezoek met het college van burgemeester en wethouders. Dit na het succes van het werkbezoek bij Wonen Delden in april vorig jaar. Daarnaast krijg je als lid extra ruimte op de website van ZZP Hof van Twente voor informatie (tekst en beeld) over jouw bedrijf. Uiteraard plaatsen we daarbij een link naar jouw eigen website. Het zorgt voor meer naamsbekendheid en je wordt beter gevonden door potentiële klanten. Dat is het resultaat van gezamenlijke investering in goede webtechniek en marketing.

Save the date in 2020 De werkgroep ZZP Hof van Twente bestaat uit vijf ZZP’ers: Karen Emma Bunte van Ermena Support (Bentelo), Tim Gerritsjans van Emcuview Solutions (Delden), Daniëlle Bruseker van Puur StruQtuur

(Goor), Anneke Nijkamp van BlinkUp (Markelo) en voorzitter Ellen te Riele van Mail-me-nu.nl (Hengevelde). Namens Ondernemersloket Hof van Twente is Berryl Michel actief in de werkgroep. In de tweede helft van 2020 zijn er bijeenkomsten gepland op 3 september en 5 november. Locaties en verdere invulling van het programma volgen. Houd ook de agenda in de gaten op www.zzphofvantwente.nl.