“ZZP’ers zorgen voor eigen inkomen en dragen positief bij aan de economie”

Frank Alfrink, directeur ZZP Nederland, komt op donderdag 29 augustus van 16.00 – 18.00 uur naar Grand Café De Kroon in Markelo. Met zijn team behartigt hij de belangen namens alle zelfstandige professionals. “Om dat goed te kunnen doen, is het in gesprek blijven met onze achterban essentieel.” Alfrink is enthousiast over het ZZP-netwerk in Hof van Twente en vertelt graag over de voordelen van zo’n netwerk. Ook geeft hij concrete tips en waardevolle adviezen gericht op deze doelgroep. Ben je ZZP’er en gevestigd in Hof van Twente of omgeving, meld je dan aan via info@zzphofvantwente.nl. Voor leden van ZZP HvT is deelname gratis, overige bezoekers betalen € 25,- inclusief netwerkborrel.

Geen verplichte AOV voor ZZP’ers Als lobbyist is Alfrink zeer regelmatig in Den Haag te vinden. “Het aantal ZZP’ers groeit met de dag. Dit zijn geen werkgevers en ook geen werknemers, maar ze zorgen wel voor eigen inkomen en dragen op hun manier positief bij aan deze welvarende economie. Gelukkig erkent onze regering dit inmiddels, maar bij het maken van wetten en regels moet ze écht nog meer rekening houden met ZZP’ers.” Alfrink is hierover regelmatig te horen in de media. “De overheid denkt er serieus over om ZZP’ers verplicht te stellen, zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid (AOV). Argument is dat jaarlijks een relatief kleine groep ZZP’ers door ziekte, ‘gebruik maakt’ van de bijstand. Nou is het noemen van ‘verplicht’ en ‘ondernemen’ in één zin, al geen goede combinatie”, glimlacht Alfrink. “Als ZZP Nederland zijn we fel tegenstander van deze, mogelijke verplichtstelling, en in Markelo vertel ik graag waarom.”

Onafhankelijk en gespecialiseerd in ZZP

Maar er zijn nog meer lobby-onderwerpen die op 29 augustus aan bod komen wat hem betreft. “Ik ga graag in gesprek over actuele onderwerpen die ZZP’ers raken. Alleen als je weet wat er écht leeft, kun je op zoek naar de beste oplossingen.” ZZP Nederland is de enige, landelijke belangenbehartiger voor deze doelgroep. Ze beschikt over een waardevolle kennisbank. Een onafhankelijk team professionals met uiteenlopende specialismen, geeft tips over belastingzaken, duiding aan wet- en regelgeving en onafhankelijk advies over verzekeringen. “Voor aangesloten ZZP’ers is het mogelijk om gratis en onbeperkt gebruik te maken van onze helpdesk met uitgebreide kennis over zzp-ondernemerschap.”

Meld je nu al aan Maak gebruik van deze kans om kennis te maken met Frank Alfrink van ZZP Nederland. Op 29 augustus van 16.00 – 18.00 uur is hij, op uitnodiging van ZZP Hof van Twente, bij Grand Café De Kroon in Markelo. Meld je aan via info@zzphofvantwente.nl onder vermelding van ‘De Kroon’. Meer informatie over ons netwerk vind je op www.zzphofvantwente.nl.