Haringparty schrijft geschiedenis voor Hengevelde: Astronomisch bedrag!

Het werd een legendarische avond vanavond in de tent van de Hengeveldse Zomerfeesten: De opbrengst van de haringparty een astronomisch bedrag van € 120.000, -. Dit komt volledig ten goede aan twee goede doelen in Hengevelde:

Het eerste goede doel is de oprichting van een klusruimte/werkplaats ten behoeve van onderhoud van gemeenschapsvoorzieningen door vrijwilligers van Hengevelde.

Het tweede doel: Het inrichten van een gedenkbos naast het parochiële kerkhof. In de toekomst zullen kerkhof en gedenkbos mogelijk samen worden ondergebracht in een stichting met als werknaam “Gedenkpark Hengevelde”.

Het was een gezellige preuverie met diverse foodkraampjes die smakelijke gerechtjes aanbieden van Slagerij Stefan Beld, Keurslagerij Brummelhuis, THOMS Concept Catering, Grefte Vleeskuikens en Bistro de Kolenbrander, allemaal op het feestelijke terrein van de Zomerfeesten in Hengevelde.

Brian Kuipers: Hij was het vliegwiel, de spil die vele ondernemers heeft meegekregen richting een ongekend resultaat

Daarbij mag de bijdrage van initiatiefnemer Brian Kuipers zeker niet onderschat worden. Hij was het vliegwiel, de spil die vele ondernemers heeft meegekregen richting een ongekend resultaat.

De 27 veilingitems, die tijdens de show nog met enige regelmaat werd aangevuld via Whatsapp vonden gretig aftrek met als klap op de vuurpijl het haringvaatje. Dat ging onder de hamer voor een bedrag van € 15.000, – naar de heer Leferink uit Delden.

Kasper Put en Frank de Wit wisten de aanwezigen te raken, telkens als het laatste bod op tafel leek te liggen wisten ze er toch nog meer uit te persen.

Ter illustratie: De opbrengst in Goor afgelopen jaar was € 55.650, -. Dat alles maakt het voor Hengevelde meer dab een historische avond.

KLIK HIER voor meer foto’s

De Hengeveldse band Arround '69 zorgde voor de muzikale omlijsting

De Haringparty Hof van Twente stelt zich ten doel om in de verschillende kernen van de Hof van Twente een netwerkevenement te organiseren voor ondernemers en andere geïnteresseerden in de Hof van Twente.

 

Geen haringparty zonder haring

Ieder jaar wordt er besloten in welke kern dit gebeurt. Met de opbrengst wordt een goed doel ondersteund dat leeft in de betreffende kern en dat voor de gehele Hof van Twente interessant is. Dit gebeurt door het verkopen van entreekaarten voor de Haringparty en door het houden van een veiling tijdens het evenement van verschillende ter beschikking gestelde items. Ook wordt het eerste vaatje haring geveild!

Het is hartverwarmend om te zien hoe onze goede doelen zo breed worden gedragen, zowel binnen als buiten de Hof. Ook Delden, Markelo en Goor dragen dit jaar weer hun steentje bij. “Zonder onze gasten hebben we geen feest,” zegt Nicola Wilmink namens het bestuur.

Hieronder de veilingitems met de opbrengst:

Voederhuis Rietdekkers bedrijf Blokhorst € 800,-
Car Cleaning Rob Haafkes € 350,-
Geheel verzorgd diner voor 6 personen bij de Zwaan; € 1200,-
1e keer Car Cleaning Rob Haafkes; € 500,- 2e keer Car Cleaning Rob Haafkes; € 550,- 3e keer Car Cleaning Rob Haafkes; € 550,-
Loon-Grondverzet en Transportbedrijf Geurs Graafwerkzaamheden tuinklus € 1400,-
Bedrijfsfitness Sporttfit Waanders voor 10 personen met begeleiding van Milon Cirkel; € 700,-
Slaap comfort boxspring; € 1350,-
Slaap comfort bed textiel; € 600,-
Picknickbank Willy Pierik; € 1400,-
1 jaar elke twee weken bloemen van de Bloemruiker; € 1050,- 2e en 3e keer 1 jaar elke 2 weken bloemen van de Bloemruiker; € 1600,- Bos bloemen ter waarde van € 200,- en iedere 2 weken een bos bloemen! € 1400,-
Rondvaart met een sloep door Amsterdam; €2500,-
1 minuut winkelen bij COOP Hengevelde; € 500,-
Waardebon Voskamp Wonen Markelo; € 700,-
Gesigneerd Koningsdag shirt Mike te Wierik van FC Emmen; € 400,-
Kunstwerk Tom de Jong K.U.T. € 3000,-
Spin hoogwerker voor 1 week; € 1000,-
2 kaarten Formule 1 Spa Francorchamps Silver Tribune naast Verstappen Grandstand; € 1200,-
IJzeren paard van Doeschot Metaal € 2200,-
Vilette loungeset door Rouweler Las en Mechanisatietechniek en Twenko Koeltechniek (in overleg met familie) € 2800,-
Meet en greet met Antoon en tevens een backstage rondleiding Zomerfeesten Hengevelde ; € 1000,-
1e keer Trouwjurk van Très Chic Bridal Wear € 3000,2e keer Trouwjurk 2 van Très Chic Bridal Wear € 2500,-
1e keer Workshop chocolade maken met diner bij Bistro de Kolenbrander voor 12 personen; € 2200,- 2e keer Chocolade workshop en diner voor 12 personen bij Bistro de Kolenbrander; € 2250,-
De klapper: € 15.000!