Hengevelde 2020: de vlag uit, de Zomerfeesten Quiz en livemuziek

Geen Bedrijvenuurtje, geen Kantinefeest, geen Autorodeo en geen massale toestroom van bussen uit de hele regio richting het feestterrein. Het zal even wennen zijn voor de Hengeveldenaren de komende weekenden.
Toch wil de organisatie van de zomerfeesten de maand juni niet zomaar voorbij laten gaan. Kasper Put vertelt hierover: “We hebben de afgelopen maanden intensief vergaderd; eerst over het besluit om Hengevelde 2020 niet door te laten gaan en vervolgens over de vraag: wat nu? Het is erg jammer dat ons feest niet door kan gaan, maar tegelijkertijd beseffen we ons maar al te goed dat er op dit moment belangrijkere zaken spelen. Een ieder kent wel iemand die ziek is geworden door het virus. Daarnaast worden er veel ondernemers hard getroffen, waaronder ook een groot aantal van onze trouwe sponsoren. We hopen dat voor iedereen zowel persoonlijk als zakelijk het een en ander weer zal normaliseren en dat we volgend jaar het feest van 2020 dubbel en dwars in kunnen halen.

De vlag mag ‘gewoon’ uit!

Om de komende weken toch een beetje het zomerfeestengevoel te krijgen, willen we alle Hengeveldenaren oproepen om vanaf maandag 8 juni, de week dat het feest eigenlijk los zou barsten, de dorpsvlag uit te hangen. Verder willen we er samen met de Hengeveldse cafés tijdens het oorspronkelijke ‘2e weekend’ op zaterdag 20 en zondag 21 juni gezellige dagen van maken.

Zaterdag 20 juni: ZaMiBo en De Zomerfeesten Quiz

Op zaterdag 20 juni beginnen we vanaf 16.15 uur met de ZaMiBo bij Café ’t Kooltje met fijne plaatjes van de Slamp FM! Om 19.30 uur start De Zomerfeesten Quiz met daarin vragen over 53 jaar feest: van Herman Brood tot aan Kraantje Pappie en van de Autorodeo tot aan de Höftestadl. De quiz wordt gespeeld op het terras, maar wordt ook live uitgezonden en is daarom gewoon vanuit huis te spelen. Voor de muzikale begeleiding is DJ Retlow van de partij en als klapper van de avond komt Zwarte Jannes de quiz muzikaal afsluiten.

Zondag 21 juni: Terrastival bij de Herberg

Denk je aan de zomerfeesten, dan denk je natuurlijk ook aan livemuziek! Op zondag 21 juni staat bij Herberg De Gebrande Waateren vanaf 13.00 uur Terrastival op het programma. Hier kan Jan en alleman onder het genot van een borrel genieten van optredens van verschillende Hengeveldse bandjes en artiesten. Ook op het terras van de Herberg is beperkt ruimte, dus ook hier zorgen we voor een livestream zodat thuis via de digitale snelweg meegekeken kan worden met de optredens.

Reserveren

Wil je dit zeker niet missen, zorg dan dat je op tijd een plekje reserveert op het terras bij ’t Kooltje (06-13516768) en/of de Herberg (06-34576608). Voor de quiz geldt dat teams uit maximaal 4 personen bestaan. Mocht je achter het net vissen of wil je liever vanuit huis meekijken, dan is dit ook geen probleem. We zullen het via al onze kanalen live gaan uitzenden Nadere info over de quiz op zaterdag en de invulling van Terrastival op zondag volgt later.” Aldus de goedlachse voorzitter.