Hengevelde genoemd in toonaangevend muziektijdschrift Oor

OOR is het oudste nog bestaande (pop)muziektijdschrift op de Nederlandse markt. Hieronder een recensie van Kensington waar Hengevelde in benoemd wordt:

Weet U nog dat Stromae vorig jaar zoveel publiek naar de 3FM Stage trok dat er niemand, maar dan ook niemand meer bij kon? Datzelfde kunstje flikt Kensingtondit keer en iedereen, van nieuwkomer tot veteraan, is het erover eens: hier staat de grootste Nederlandse band van onze moderne tijd, enorm gegroeid sinds hun

Mainstage-gig van twee jaar geleden, een show te geven die in alle facetten larger than life is. Omdat ze nog een boeking hebben in Hengevelde staan Eloi, Casper, Jan en Niles op een vroeg tijdstip ingepland – dat is nog wel te behapstukken. Maar waar we het eerder al hadden over star quality en stootkracht bij hun gerespecteerde collega Dotan: this is it! Sommige bands bouwen hun hele show op rond De Hit, bij Kensington tellen we er wel tien, met recente wapenfeiten als Waren Streets als uitschieters.

Als er dit jaar één naam op het grote podium had gemoeten, dan is het Kensington wel. Niet voor niets voerden ze met een enorme meerderheid de gouden tip-lijst aan, waardoor ze ondanks eerdere voornemens alsnog geboekt werden. Wordt daarmee het gras voor een optreden op het Mainstage op de volgende Pinkpop voor de voeten weggemaaid? Wel, als zowel kwaliteit als populariteit in de buitencategorie staan, mogen ze wat ons betreft niet alleen terugkomen, maar ook headlinen. Terwijl de massa snel verkast naar het grote veld voor The Script, springen de boys in een gereedstaand busje: the streets are calling, op naar Hengevelde. Ook dat is rock & roll in Nederland.

VOOR DE LINK NAAR HET ARTIKEL KLIK HIER