Hengevelde maakt overvol programma bekend

Met meer dan twintig verschillende acts op zes podia zit de zaterdagavond van Hengevelde 2019 op 22 juni bomvol. Zo is met showbizzkoppel Maan en DJ Tony Junior al de top van de Nederlandse hiphop en dance al vertegenwoordigd, Kris Kross Amsterdam en Mental Theo doen er nog een schepje bovenop. “We hebben weer een sterk programma staan”, zegt voorzitter Kasper Put tevreden. “Op zondag hebben we ook nog Davina Michelle, straattheater en een oldtimershow. De grootste artiest van het weekend mogen we helaas nog niet bekend maken.”

Veel artiesten in veel genres

Opnieuw heeft Hengevelde ingezet op veel artiesten in verschillende genres. “We doen dit al een aantal jaren, en we merken dat dit goed werkt”, zegt Put. “Daarnaast investeren we veel in de aankleding van onze verschillende podia. Het publiek wil tegenwoordig iets te kiezen hebben, dus dan bieden wij dat.” Het grote buitenpodium is op de tweede zaterdag een walhalla voor liefhebbers van hiphop en dance. “Kris Kross Amsterdam, Maan en Tony Junior zijn enorm populair op dit moment, en de oldskool hardcore van Mental Theo gaat nog altijd hard. Deze mix gaat wel aanslaan”.

De aanpak met verschillende thema’s op verschillende podia blijft gehandhaafd. “maar we blijven uiteraard wel vernieuwen”, aldus de voorzitter. “Zo hebben we ons Balkan Beach flink uitgebreid. Hier spelen live-bands en DJ’s muziek uit alle uithoeken van de wereld. Boomshakalak Soundsystem brengt reggae, Los Paja Brava zeer dansbare surf met latin-invloeden, Pim Pam Pompen mixed balkan met beats en Ooostblok spoelt gypsy weg met een flinke slok wodka Tot slot is er uiteraard het Rock Palast, een sfeervolle Rocktempel, waar een coverband van Pearl Jam zal optreden”.

BaRRR BizaRRR

Geheel nieuw is dit jaar BaRRR BizaRRR. Hier geeft de Loco Loco Disco Show een topfeest compleet met danseressen, Trafassi, plaksnorren, LUV en Danny Panadero. “In BaRRR BizaRRR is het gewoon maximaal feest”, zegt Kasper Put. “LUV is weer bij elkaar en gaan zelfs nieuwe muziek opnemen, dat is natuurlijk te gek. Trafassi en Danny Panadero maken het feest compleet. Verder kun je dit jaar stappen in ‘Olde Pekela’. De welbekende Kerkradio (“helemaal vanuit Bentelo”) draait hier op verzoek piratenkrakers in de gezellige oudbruine veenkoloniale sfeer van dit prachtige Drentse dorp. Daarnaast is er voor fans van Duitse partyschlagers het Mallorca Minipark. “En dan hebben we het alleen nog maar over de zaterdagavond gehad. Op zondag komt daar nog zoveel moois bij”, vertelt Put enthousiast. “Ons doel is dat iedereen zich kan vermaken. Met dit programma moet dat volgens ons toch echt wel lukken”.

De online kaartverkoop start zaterdag 20 april 2019 om 12.00 uur via www.hengevelde.nl.

Prijs: € 15,- www.hengevelde.nl