Hengevelds Compliment dit jaar naar Ria Rouweler en Bennie Barink

Ria Rouweler en Bennie Barink zijn gisteren tijdens de jaarvergadering de winnaars geworden van de Marinus Kuipers vrijwilligersprijs oftewel het Hengevelds Compliment. Bennie kon vanwege gezondheidsredenen helaas niet aanwezig zijn, maar Ria was in haar rol namens de Zonnebloem aanwezig in de zaal. Zij was zeer verrast en nam bescheiden als altijd kort het woord. Een echte waarderingprijs voor vrijwilligers, die meer dan dienstbaar zijn en zijn geweest binnen de Hengeveldse gemeenschap. Ria is al meer dan 30 jaar vrijwilliger met bestuursfuncties bij de Zonnebloem, vrijwilligster bij de Caritas, lid van het dameskoor van de Petrus & Paulus kerk, vrijwilligster in het bezoek werk van de werkgroep "verliezen verwerken, mantelzorgster voor haar schoonzus en koffie schenken in diverse gelegenheden. Een enorme staat van dienst waardoor ze de prijs meer dan eens heeft verdiend.

Bennie Barink is een zeer betrokken gemeenschapmens, die maar weinig nee zegt als men een beroep doet op zijn kwaliteiten. Een man van veel waarde voor de gemeenschap Hengevelde en veelal te vinden is achter de schermen. Een persoonlijkheid die de nodige rust uitstraalt, goedlachs is, en waarbij het woord chagrijnig niet voorkomt in zijn persoonlijk woordenboek. Door zijn jaren ervaring is hij iemand geworden, tot wie mensen zich richten met allerlei technische vraagstukken binnen de Hengeveldse evenementen wereld. Naast zijn oplossingsgerichtheid is hij bereid zijn kennis te delen met anderen. Een gedreven persoonlijkheid die zijn verantwoordelijkheden zeker kent, en dit ook heeft laten zien door de handen uit de mouwen te steken in de afgelopen 40 jaar bij de Zomerfeesten Hengevelde, WVV34, Carnaval, de Revue, IJsbaan Hengevelde en wie hem maar vraagt. Hans: "Het mag voor velen een groot voorbeeld zijn, dat je niet altijd in de schijnwerpers hoeft te werken maar zo'n geweldige steun kunt zijn op diverse locaties."

"Deze mensen zijn gewoon onmisbaar en erg belangrijk. Dat hebben we ook in de toekomst nog dubbel en dwars nodig. Deze mensen zoals Ria en Bennie zijn "parels" voor onze gemeenschap. Ze schitteren altijd als ze aanwezig zijn!", besluit Hans.


Bennie afgelopen zomer na het kampioenschap van WVV'34 1, daar waar hij al sinds jaar en dag leider van is

Ook namens de redactie proficiat Ria en Bennie, klasse!