Hengover Outdoor krijgt hulp van Zomerfeesten Hengevelde

De organisatie van de Zomerfeesten Hengevelde gaat het evenement Hengerover Outdoor voorzien van advies en steun. Het jongereninitiatief, dat aankomende zaterdag voor het derde jaar op rij wordt gehouden, hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden en wil graag gebruikmaken van de kennis van de succesvolle Zomerfeesten. Thom Hartgerink (20): “Wij hebben na de editie van 2017 aangeklopt bij de organisatie van de Zomerfeesten om te vragen ons te helpen bij het opzetten van het evenement. Wij missen op bepaalde gebieden de ervaring die ze daar wel hebben.” Het bestuur van het grootste feest van Hengevelde reageerde positief. Voorzitter Kasper Put: “Wij hebben een groot netwerk en alle commissies hebben veel kennis in huis. Als we daarmee een positieve bijdrage kunnen leveren aan andere initiatieven, doen we dat graag.”

De organisatie van Hengover Outdoor is alweer weken in touw voor het feest op 21 juli. Sylvie Haverkort (19): “Met een clubje van zo’n 30 mensen werken we bijna dagelijks aan de aankleding van het terrein. Het is elk jaar weer een uitdaging, maar met de hulp van heel het dorp krijgen bijna alles voor elkaar.”
Na het slechte weer van vorig jaar zijn er wel een aantal maatregelen genomen. Hartgerink: “We krijgen een grote parachute boven ons terrein aan de Goorsestraat en we hebben tentjes klaarstaan, zodat we bij noodweer kunnen schakelen. Als het lekker zomers weer wordt, kunnen we er tevens voor kiezen om de parachute weer naar beneden te halen. We willen natuurlijk ons open-airconcept zoveel mogelijk behouden.”