Online jaarvergadering van de Zomerfeesten Hengevelde

De jaarvergadering van de Zomerfeesten Hengevelde moest ook dit jaar, wegens de bekende maatregelen, helaas online plaatsvinden.

Na de aftrap van voorzitter Kasper Put maakte Raymond Wegdam namens WegdamNieuws de winnaars bekend van de met de vlag op vakantie actie. De families Semmekrot en Oude Rikmanspoel waren samen op vakantie in Frankijk en met een schitterende foto de terechte winnaars.

Het onderwerp ’terugblik Hengevelde 2021′ kon logischerwijs ook kort worden behandeld. Wederom een afgelast evenement en ook het in juli geplande feestje ‘Hengevelde is los’ kon helaas geen doorgang vinden. Op de achtergrond is de voorbereiding voor Hengevelde 2022 al wel in volle gang. Het bestuur gaat er voorlopig vanuit dat er volgend jaar wel een volledig evenement kan worden georganiseerd.

Ondanks dat er geen feest georganiseerd kon worden zijn er voorbereidingskosten gemaakt. Daarnaast heeft de organisatie te maken met vaste kosten, wat ook dit jaar zorgt voor een negatief resultaat, lichtte penningmeester Gijs Pierik toe. Er is wel geprobeerd aanspraak te maken op overheidssteun zoals het garantiefonds evenementen, echter zijn hier complexe voorwaarden aan verbonden waar helaas niet aan kon worden voldaan.

Tenslotte was het woord aan Milou Wolterinck namens de Financieel Advies Commissie (FAC). De zomerfeesten keren dit jaar zelf geen subsidies uit aangezien er ook geen feest is georganiseerd. Wel is er voor de gemeenschap een groot bedrag van bijna 10.000 euro beschikbaar naar aanleiding van de succesvolle glasvezelactie. Hiervoor zijn er echter slechts 6 aanvragen binnen gekomen, terwijl dit een bedrag is voor de hele gemeenschap. Daarom heeft de FAC in samenspraak met het bestuur van de zomerfeesten besloten om de aanvraagtermijn, om aanspraak te maken op de pot voortkomend uit de glasvezelactie, te verlengen tot 31 januari 2022. Aanvragen kunnen worden ingediend via zf@hengevelde.nl, waarna de FAC de aanvragen wederom zal beoordelen. De bedoeling is om in maart 2022 dan de subsidies uit te keren. Eventuele vragen over de aanvragen kunnen naar hetzelfde e-mailadres worden gestuurd.