“The Talent Battle” tijdens de Höftedagen

 

 


Band of soloartiest? Schrijf je in om op zaterdagavond op de Höftedagen in Hengevelde op te treden. Voorafgaand aan het optreden van de alom bekende band VanVelzen op zaterdagavond 16 juni, staat de 1e editie van ‘The Talent Battle’ op het programma. Om 19.30 uur start dit nieuwe concept van de Hoftedagen in de Wegdam Arena. Tijdens The Talent Battle is plaats voor maximaal 15 bands of soloartiesten. Het publiek bepaald doormiddel van stemmen via Facebook, Twitter en SMS in de tent wie de winnaar wordt. Aansluitend op deze ‘battle’ zal VanVelzen zijn opwachting maken en de pannen van het dak spelen in de Wegdam Arena.

Inschrijven?
Iedere band maakt kans om in dit voorprogramma van Van Velzen te staan. Vanaf dit moment kan iedere band of soloartiest zich opgeven doormiddel van het insturen van een filmpje met hun muzikale kwaliteiten via www.wetransfer.com naar thetalentbattle@hengevelde.nl. Tevens moet er een motivatie waarom ze per sé op 16 juni in het voorprogramma mogen staan. De motivatie moet net als het het filmpje worden gemaild naar thetalentbattle@hengevelde.nl. De organisatie plaatst alle filmpjes na ontvangt op één Youtube kanaal waarop tot 3 juni kan worden gestemd op de clip. De tussenstand wordt zichtbaar bijgehouden.

Selectie bands
De bands moeten vervolgens zoveel mogelijk unieke ‘likes’ verzamelen op hun filmpje om hun kans op een optreden te vergroten. De 15 bands die vervolgens de meeste ‘likes’ op hun Youtube-filmpje krijgen, krijgen een podiumplaats op de Höftedagen in het voorprogramma van VanVelzen en Miss Montreal. Zij mogen tijdens de battle één nummer van maximaal vier minuten spelen. De bands kunnen dankzij een uniek ronddraaiend podium snel achter elkaar doorspelen. Voorafgaand aan deze avond kunnen bands natuurlijk zelf campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen te verkrijgen en hun kans op een optreden te vergroten. Onderling zal naar verwachting een strijd losbarsten om de meeste stemmen te genereren.

Winnaar Battle
In de Wegdam Arena zitten deskundigen, gerenommeerde namen in de muziekwereld die feedback op de bands. Vervolgens bepaalt het publiek doormiddel van stemmen op Twitter, Facebook en sms, in de Wegdam Arena wie er met de prijs aan de haal gaat. De prijs is behalve de roem die verdiend wordt een dag gratis studio-opname in een professionele studio.

Voor extra informatie kunt u contact opnemen met Lieke Kuipers
e-mail: thetalentbattle@hengevelde.nl