UPDATE: O.a. veel straattheater tijdens uitgebreid programma ‘Zinderende Zondag’ op Hengevelde 2014

Op de afsluitende zondag van Hengevelde 2014, oftewel Zinderende Zondag, is er als vanouds op het hele terrein weer van alles te doen. Er is dit jaar veel geinvesteerd in het opnieuw opzetten van het alom bekende straattheater. Zo zal zondag de winnaar van Holland Got Talent een schiiterende act opvoeren (Film zie hieronder). Daarnaast is er veel muziek, kermis, kindervermaak en 's avonds natuurlijk feest! Er zijn maar liefst 7 straattheater-acts aanwezig. Op het buitenpodium spelen ’s middags The Bad News en Boh Foi Toch, voor de kleintjes is er Glamkidz. Ga ook zeker kijken bij theatergroep Kamak! Volop vermaak en lekker met een biertje in de zon. Wie doet je wat? ’s Avonds zetten 3fm DJ’s Coen en Sander de tent op z’n kop!

Lekkere muziek en vooral veel lol dus. Hengevelde 2014 wordt afgesloten door Band & Breakfast. Zij hebben in Hengevelde al eerder laten zien hoe je zes dagen feest afsluit: met nog meer feest!

Hieronder een overzicht van enkele straattheater-acts:

Circus Theater Vladimir

Apetrots

Eindelijk is Vladimirs langverwachte speciale uitkijktoren aangekomen, waarmee hij zijn ideale droomprinses zal kunnen vinden. Al zwetend en puffend torst hij de gigantische mast omhoog, waarna hij ternauwernood ontsnapt aan een 'gebroken-hart-aanval'. Gelukkig wordt zijn hart door een EHBO-dienst uit het publiek vakkundig gerestabiliseerd en kan hij weer op zoek naar zijn droomgeliefde, zijn ideale vrouw. Met gevaar voor eigen leven bestijgt hij de mast, wat uitloopt op een ware worsteling met de zwaartekracht: ijzingwekkende hoogten, bloedstollende valpartijen. In het vuur van de strijd echter komt onder het jacquet zijn ware aard tevoorschijn; een speelse aap mengt zich onder het publiek. Hoedt u! Uiteindelijk bereikt hij de top, neemt de groteske telescoop ter hand... en ontdekt tussen het publiek zijn droomprinses! Na een spannende kennismaking volgt een uitbundige bruiloft. Een vrolijke en spectaculaire familievoorstelling!

TRUSsT

Het is natuurlijk heerlijk om te merken dat er in deze spannende tijden een man en vrouw zijn die elkaar nog steeds wel vertrouwen. Ze laten dit zien op, in, aan en onder hun publiekstrekkende en attractieve trapezestellage. Ze zijn al een tijdje samen en hebben een kist bij zich waar ze attributen uit hun verleden in bewaren. Af en toe komt er één te voorschijn en dit beïnvloedt dan onmiddellijk de gebeurtenissen. Een luchtige show, geschikt voor jong en oud, waarin natuurlijk de vertrouwde elementen; acrobatiek en trapezekunst op hoog niveau, niet zullen ontbreken!

Planet Jump Rope - winnaar Holand Got Talent

Het professionele rope skipping team DDF Crew van Planet Jump Rope, springt jaarlijks vele optredens. Ze wonnen in 2012 Holland Got Talent en Don't Stop me Now in het Verenigd Koningrijk.Rope skipping met de DDF Crew is niet zo maar touwspringen.De DDF Crew brengt een snelle combinatie van hiphop, acrobatiek, turnen, breakdance moves en humor op aanstekelijke muziek,met het constante suizen van de twee springtouwen op de achtergrond. DDF staat voor Double Dutch Force.

Het Mobiele Naaiatelier

The Sound of Sewing

Een prachtig plaatje: twee antieke Hollandse fietsen en twee handige naaisters die live de kleding van het publiek vermaken tot een kunstwerk. Het publiek geniet, danst en zingt volop mee. Het reizende atelier werd in 2003 opgericht sindsdien gingen de mensen in vele landen uit de kleren voor de dames!De kleding wordt vermaakt op een naai-mobiel: het achterwiel van een fiets drijft de naaimachine aan, een fraaie en wereldwijd unieke manier van naaien.

Verder zijn er o.a. nog optredens van:

  • Theatergroep Hydra
  • Theatergroep Kamak
  • Narren