Zomerfeesten Hengevelde sluit af met prachtige zondag: “Gelukkig snel geschakeld”

Amper bekomen van de gekte van afgelopen zaterdag, konden de bezoekers van de Zomerfeesten Hengevelde op zondag nog één keer genieten. En dat deden ze, want voor alle leeftijden was er vermaak op en om de weide.

Klik HIER voor een fotoalbum.

Zondagmiddag in Hengevelde, dat betekent theater, muziek en voor de jongsten een clown, spelletjes, schminken en nog veel meer. En genoten werd er. Vele gezinnen uit de gehele regio wisten de weg naar het terrein te vinden.
Magische wezens, gekke figuren en buitengewone verschijningen kleurden de feestweide. Voor de peuters en de kleuters was er het Kuuk’n Walhalla (in samenwerking met Bommel de Beer. Een schot in de roos, want de kinderen waren er niet weg te slaan. Er was gratis ranja te krijgen en ook ging menig kind naar huis met een prachtig gevormde ballon.

Kijk deze jongedame eens trots zijn op haar glitter-tatoeage
Straattheater op de wei, lachen toch?!

Ook buiten was er muzikaal vermaak op het grote podium. Eerst was het de eer aan de beste Ierse feest-folkband van Nederland; Acting The Maggot, gevolgd door dé Creedence Clearwater Revival coverband; The Fortunate Sons.
Bijgekomen van alle indrukken op het terrein konden de Formule 1 liefhebbers hun hart ophalen in de piratentent, alwaar een prachtig televisiescherm was neergehangen en de race van Canada bekeken kon worden. Zoals je op de video hieronder kan zien waren de Max-fans blij toen de Nederlander als eerste over de streep kwam!

In de kleine tent kon genoten worden van Max Verstappen, die ook nog eens de race won!

Nog even de huldiging kijken en op naar de tent, want wat ging het er weer af. De aftrap was om 18.30 door DJ Lars, die afwisselend met The Originals de voetjes van de vloer kreeg. Jong en oud dansend op de tafel, en ook de bestuursleden die terug konden kijken op een super geslaagde editie gingen helemaal los.
Voorzitter Kasper Put hierover: “De afsluitende zondag was goed bezocht. Ruim 2.000 bezoekers die ondanks de regen naar Hengevelde kwamen. Er werd gelukkig snel geschakeld toen de regen begon. Daardoor heeft het programma er maar minimaal onder geleden. Uiteraard is het mooi als je de hele middag buiten kunt staan, maar daar hebben we helaas geen invloed op. Ons terrein is gelukkig flexibel.
Het feest ging door tot in de late uurtjes. Mensen stonden tot die tijd vooraan en op de banken. De sfeer was top en de artiesten zoals DJ Lars en The Originals ook. De organisatie kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze afsluiter van de 2022 editie!”, besluit Put.