woensdag 21 maart 2018
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Gisterenavond op de algemene ledenvergadering de Kolenbrander werd duidelijk dat de Hengeveldse Ondernemersvereniging SIO met 115 leden er goed voorstaat en dat ook wil uitdragen. Dit onder andere door een substantiële financiële bijdrage te leveren voor een heuse Jeu de Boules baan in Hengevelde. Door de afgelopen vorst is hier enige vertraging opgetreden maar de bedoeling is om deze op zeer korte termijn te gaan aanleggen. De baan komt voor de kantine van Kulturhus de Marke.
Verder is naar buiten gekomen dat de inmiddels 10 jaar oude feestverlichting in de komende drie jaar stapsgewijs vervangen zal gaan worden waarvoor nog een opslag wordt gezocht. Tevens is gemeenteambtenaar Bart Greven onlangs in gesprek geweest met de provincie omtrent uitbreiding van het bedrijventerrein aan de rand van ’t Wegdam:

HEBO opent ‘eigen’ dorp in Sri Lanka

  • dinsdag, 20 maart 2018 06:23

HEBO Kozijnen is al enkele jaren betrokken bij projecten omtrent Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Sri Lanka. Enkele jaren geleden werd er onder de vlag van Stichting HAS (Hulp Aan Sri Lanka) al een verzorgingshuis gerealiseerd in Kandy. Na de afronding hiervan werd de goede lijn doorgezet met het HEBO Housing Project in Adikarigama, ook in Sri Lanka, waar het Hengeveldse bedrijf initiatiefnemer van is. Volgende maand gaat een delegatie van de stichting samen met een aantal sponsoren van het project, onder leiding van Hengeveldenaar Norbert Kuipers, naar Sri Lanka om de resultaten bekijken. HEBO Kozijnen BV heeft in samenwerking met Stichting HAS en NEDLA de projectlocatie Adikarigama gekozen om huizen te bouwen voor de allerarmste mensen. Samen met een groot aantal partners brengt HEBO het projectbudget bijeen om binnen 3 jaar tijd dit project te realiseren. Deze planning is gehaald en in totaal zijn er 16 nieuwe huizen gebouwd en 2 huizen gerenoveerd. Een prachtig resultaat van een goede samenwerking van Nederlandse bedrijven waar ook Bakkerij Nollen, BJVH en Tres Chic sponsor van zijn.
Om de lezers een goede indruk  te geven van het project zijn er video’s gemaakt welke bij ‘lees meer’ te zien zijn.

"Door ons groeiende bedrijf zijn we nog altijd opzoek naar jou! Onze bistro en jongste zusje Café 't Kooltje zoeken versterking op meerdere vlakken. Zie je een uitdaging als afwasser, bediening of barmedewerker wel zitten? Werken in onze dynamische bistro met nieuw zaaltje en/of in het jongste café van Hof van Twente? Ken jij iemand of ben je zelf nieuwsgierig? Neem dan contact op via 0547 - 333 972 of mail naar [email protected] en wie weet kom jij binnenkort onze leuke team versterken!"

Afgelopen woensdag heeft Bakkerij Nollen de bewoners van verzorgingstehuis De Stoevelaar van Carint Reggeland in Goor voorzien van gratis gebak. Maar liefst 60 bewoners konden genieten van een heerlijk stukje taart van Bakkerij Nollen. 

Vanwege het maken van nieuwe productfoto’s, moesten de bakkers van Bakkerij Nollen flink aan de bak dinsdagochtend. Alle taarten die de bakkerij in haar assortiment heeft, moesten geproduceerd worden om vervolgens gefotografeerd te worden. Na een geslaagde fotosessie besloot Bakkerij Nollen de taarten uit te delen, zodat er geen taarten verspild hoefden te worden. Bakkerij Nollen koos ervoor om de taarten naar De Stoevelaar te brengen om de bewoners van het verzorgingstehuis in het zonnetje te zetten.

Vijf enorme taarten voor bewoners van De Stoevelaar
Er werden in totaal maar liefst vijf enorme taarten afgeleverd bij De Stoevelaar, waardoor bijna iedere bewoner van De Stoevelaar kon genieten van een heerlijk stukje taart. Er was voor ieder wat wils, want er waren verschillende smaken beschikbaar, zoals vruchten-, mokka- en slagroomtaart.  a

Bistro de Kolenbrander heeft in april 2017 deelgenomen aan de Lezersmenu-actie van de Tubantia. De opdracht was om voor €27,50 een driegangendiner inclusief 2 drankjes te serveren, speciaal voor lezers van de Twentse Courant. Samen met 11 ander deelnemende restaurants werd er gestreden voor het Lezersmenu van het jaar. Bistro de Kolenbrander mag met trots zeggen de 3e prijs voor het Tubantia Lezersmenu 2017 in ontvangst genomen te hebben! Nog trotser mogen ze zijn op deze geweldige gemiddelde cijfers, gegeven door de Lezersmenu-gasten: - Voorgerecht: 8,9 - Hoofdgerecht: 8,9 - Nagerecht: 8,9 - Bediening: 9,1 - Algemene indruk: 8,9 ‘Als je ziet hoeveel gasten er iedere dag in april 2017 waren, waardoor het op alle vlakken aanpoten was, en dan nog deze geweldige cijfers behalen, dan kun je alleen maar trots zijn’, aldus eigenaar Brian Kuipers.
Om dit te vieren biedt de Kolenbrander de gehele maand april (exclusief 1e en 2e Paasdag) wederom het winnende menu aan, die enkel en alleen bij de Kolenbrander zelfs bestond uit 4 gangen. (Menu hieronder):

44 jaar Höftemennekes

Het aftellen is begonnen

all4gsm

Dorpsagenda powered

sio

agendahvelde

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

Reacties van lezers

Enquête

Het kerkgebouw wordt overbodig?

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Mensen worden eenzaam omdat ze muren bouwen in plaats van bruggen...

Tip spreuk: [email protected]

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren