woensdag 23 augustus 2017
Inloggen

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Na de succesvolle actie ‘met de vlag op de foto’, maak je nu kans op een gratis Weber Master –Touch Barbecue! Uiteraard met een heerlijke barbecue schotel voor 4 personen. Bij aankoop van een barbecue pakket met: 2 biefstukken, 2 varkenshaas saté, 2 karbonades, 2 speklapjes, 2 barbecue worstjes, 500 gram rundvlees salade en 2 soorten saus. Samen voor maar € 16,- Hierbij krijg je een gratis lot om deze barbecue met barbecueschotel te winnen.
Deze actie geld tot 2 september.

Reden voor deze openstelling is dat Ayurveda Twente 10 jaar bestaat. Eigenaar/oprichter Sylvia Lotte wil in het kader van een Oogstfeest, op Twentse traditionele Noaber wijze bezoekers inspireren maar vooral laten genieten op erve Dennenoord.
“Iets teruggeven aan de natuur, de omgeving en de mensen”De Dag voor Boeren, Burgers en Buitenlui is samen met open monumenten dag groots in voorbereiding. De opzet van deze dag is iets terug te geven aan de natuurlijke omgeving. Centraal thema is van Vlas naar Linnen.  De dag is georganiseerd om na 10 jaar Ayurveda Twente in Hengevelde samen te oogsten wat er is opgebouwd in de Hof van Twente in samenwerking met de Noabers. Tevens sluiten wij aan op de Nationale ziekendag en besteden wij aandacht aan de zieken in de Hof.Wat doet het linnen in ons dagelijks leven, welke invloed heeft het op onze wellness en gezondheid en onze samenleving. Wat is de binding met Ayurveda en Noabers?  Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Très Chique. Zij hebben uit 100 jarig Linnen een traditionele trouwjurk ontworpen, die men op deze dag kan komen bezichtigen.Op zondag van 11 uur tot 16 uur is iedereen welkom op erve Dennenoord bij Ayurveda Twente. 
Er zijn diverse activiteiten:

Op 24 augustus vindt bij café de Gebrande Waateren (Varenbrink) de eerste editie van ‘Het gezelligste tuinfeest van Hengevelde’ plaats!  Namens de organisatie Wesley ter Grefte:”Meld je aan voor onze all inclusive barbecue, of geniet ’s avonds van zomerse deuntjes in onze achtertuin!”
Aanmelden is enkel voor de BBQ noodzakelijk.Het programma van de All inclusieve BBQ ziet er als volgt uit:

  • Tijd: 18:00 – 20:30
  • Prijs: €25,-
  • BBQ georganiseerd door barbecue master Tom Semmekrot
  • 2,5 uur onbeperkt eten
  • 2,5 uur onbeperkt drinken (bier, fris, wijn, binnenlands gedestilleerd, shotjes)
  • Piepkes Grolsch...

Vanaf 20.30 uur wordt er met munten betaald à 2 euro. Wil jij aanschuiven? Meld je aan bij Wesley ter Grefte via:
Mail:  w.grefte@outlook.com of Whatsapp: 06-159 457 95
Zomerse deuntjes met DJ Kasper Put!

“Het cliché dat Afrikaanse werknemers na betaling drie weken niet komen opdagen, klopt niet. Ze werken hard en je kunt op ze bouwen. Ze zijn blij dat ze werk hebben”, zegt Brian Wegdam, oprichter van Wegdam Food en geboren in Hengevelde. Wegdam Food handelt wereldwijd in levensmiddelen, zoals bevroren vlees en vis en droogvoedsel als tomatenpasta. De meeste containers zijn bestemd voor Ghana en omringende landen. “Wacht, ik ga even voor de kaart staan”, antwoordt Wegdam op de vraag in welke andere Afrikaanse landen ze actief zijn. “We zitten in Togo, Benin, Kameroen, Gabon, Guinee, Liberia, Senegal en Zuid-Afrika.”“Ik was al vijftien jaar actief in deze sector, maar ik ben in 2009 voor mezelf begonnen. Ik zag dat er kansen lagen in Afrika, omdat er weinig wordt geproduceerd. In China is het veiliger zakendoen, maar heb je ook meer concurrentie. Ik ben niet bang wat risico te nemen en zo te groeien.”

Er heerst nog veel onduidelijkheid onder de consumenten omtrent de al dan niet besmette eieren in Nederland. Sommige mensen kopen uit voorzorg geen eieren, tijd om de Hengeveldse ondernemer Stefan Hemel van Coop Hengevelde te vragen of hij nog 'veilige' eieren kan leveren aan de Hengeveldse consument. Zeker gezien het feit dat ook in de Hof van Twente bedrijven zijn getroffen door het fipronil-schandaal. "Wij hebben gewoon eieren die afkomstig zijn van bedrijven die vrij zijn van het middel fipronil. De consument koopt dus goede, gezonde eieren bij ons! Doordat veel mensen hun oude eieren hebben weggegooid, ben ik nu al door de voorraad heen. Morgen worden er gelukkig weer nieuwe eieren bij ons geleverd." Hieronder meer over het fipronil-schandaal.

Dorpsagenda powered by Lentelink DECOKAY

lent

agendahvelde

Dossier 50 jaar ZomerFeesten Hengevelde

zf50jaar

De verhalen van Gijs worden u aangeboden door

gijs1

Reacties van lezers

Koop bij onze sponsoren

waar

WN op socialmedia

Zoeken op deze site!

Spreuk van de week

Dit jaar gaan we met het vliegtuig op vakantie en ik neem mijn kanarie mee. Ik hoop maar dat hij niet ziek wordt, want dat beest heeft nog nooit gevlogen.

 

Tip spreuk: redactie@wegdamnieuws.nl 

Koop bij onze sponsoren

Koop bij onze sponsoren