Nog 12 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 33)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam: Wilfried ten Thije
Carnavalsjaar: 2006 / 2007
Motto: Wie loat het gereedschap en de bal in de tas, want wie goat noe veur het . carnaval, vol gas!
Scepter: De scepter bestond uit een stalen handvat symbool voor zijn werk bij Tuinte. Mobi Home met daaronder een bal in het geel/groen wat staat voor . voetbal en volleybal. Hier bovenop een fluitje met een plaatje van de . . . . autorodeo
Carnavalsslager: melodie: Willempie - André van Duin Willem hoor je overal Willem, is een fraai geval ‘k geloof dat niemand weet, hoe of hij heet, maar dat kan ons niet schelen Willem roepen ze hem na Willem waar hij gaat of staat Hij “Wilfried” meer niet, maar wie hem ziet roept telkens weer “Willem”.

Hieronder een stukje uit de oude doos, het openingswoord uit de carnavalsflyer:

 

Het carnaval 2007 staat weer voor de deur. 2007 een jubileumjaar, een bijzonder jaar! Al 3 keer 11 jaar bestaat de Carnavalsvereniging ‘de Höftemennekes’ in Hengevelde. Hierover zult u de komende maanden nog wel meer horen. 2007, een jaar dus, om weer eens ouderwets uit ons dak te gaan! Als kind al vond ik het carnaval een geweldig festijn, vooral het verkleden en het samen hossen op de carnavalskrakers is me bijgebleven. En later, met vrienden feesten tot in de kleine uurtjes onder het genot van vele biertjes. En nu mag ik, als prins Wilfried de Eerste, de scepter zwaaien over het carnavals-gebeuren. We hebben al een voorproefje gehad tijden de revueavond op de 11e van de 11e. Wat een geweldige show was het! En wat hebben we enorm veel talent in Hengevelde.
Sinds mijn opkomst weet ik dat carnaval veel meer inhoudt dan alleen een drinkgelag. Het is een uiterst gezellig gebeuren maar wel één met een ceremoniële achtergrond. Als prins heb je een drukke agenda met veel verplichtingen. Deze zal ik dan ook met de nodige humor vervullen. Ik laat Tuinte Mobi Home, de voet en volleybal en de autorodeo een paar weken voor wat het is, want 2007 wordt een jaar om weer eens vol gas voor de carnaval te gaan! Dit lukt mij uiteraard niet alleen! Samen met mijn gezin, met adjudant Hans, met president Theo, met vorst Willy met de Raad van Elf, met de prinsengarde, met alle partners en met de dansmarietjes doe ik mijn uiterste best om er een buitengewoon gezellig feest van te maken.

Tot morgen met Prins ………..

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.