Nog 19 dagen te gaan tot het jubileum van Carnavals- en Revuevereniging de Höftemennekes (deel 26)

Wij tellen af. Het hoogtepunt zal zijn op zaterdagavond 21 april in onze residentie bij de Gebrande Waateren middels een grootse reünieavond. Vandaag aan het woord:

Naam : Johan Freriksen
Carnavalsjaar : 1999 / 2000
Motto : Gen Gesol, ook in 2000 Maak wie met de carnaval völle lol!
Scepter : Uit hout gesneden scepter, met daarin een vogel , Johan ’s grootste hobby, met daar boven op twee bruidjes , Johan was werkzaam in de bruidsmode wereld.
Carnavalsschlager : Refrein : In Polonaise voorop, onze Prins altijd op kop
En de hele club achter hem aan Aan het eind van het feest waar iedereen bij is geweest
Kan geen mens meer op z’n benen staan
Want het Carnaval in Hengevelde Is precies zoals wij hier vermelden…………WOEST

Hieronder een stukje uit de oude doos; opening- en afscheidswoord uit de carnavalsflyer.

Na een mooie showavond, en een onvergetelijke Johan III – straat inwijding en de Eeuwwisseling, is het dan zover. Dan maken alle Höftemennekes en Höftevennekes zich op om samen carnaval te vieren. Carnaval is niet zomaar een feest. Het haalt je even uit de sleur van alledag. Samen zingen, hossen en een glas te heffen. Als trouwe bezoeker van de carnaval weet ik, het is een goed medicijn voor griep en pijn. En daarom hoop ik dat heel Hengevelde en omstreken op de carnaval zullen zijn.

Het is een grote familie bij de carnaval en iedereen is gelijk. In september komt Theo Doeschot bij me met de vraag of ik Prins wilde worden. Mijn vrouw Diny zei: “als je Sint en Kerstman kunt spelen, dan kun je ook wel Prins worden”. Na enige bedenktijd heb ik dan ook ja gezegd. Op de revueavond zaten Harry Pelle, Tonny Broshuis en ik achter de coulissen te praten over wie er Prins zou worden. Op het eind moest ik weg om geschminkt te worden. De opkomst was spannend maar verliep prima.
De sleuteloverhandiging in het gemeentehuis met de Hagmöll’n lummels, Ank Bijleveld was toen nog burgemeester, was super. De kinder- en de 55+ carnaval waren zeer gezellig. Al met al was het een hele belevenis. Met adjudant Jan en zijn vrouw Erna was het
voor ons een prachtig jaar. Ook de jaren daarna zijn voor mij onvergetelijk, de repetities en de optredens van de prinsengarde, wat een lol hebben wij gehad!
Ik heb 11 prachtige jaren beleefd, eerst bij de residentie de Witte en daarna bij Assink.

Tot Slot, als je de kans krijgt om Prins te worden grijp het met beide handen aan.
Bedankt voor deze prachtige jaren!

Prins Johan III

Tot morgen met Prins ………..

Carnavalsvereniging de Höftemennekes bestaat 44 jaar. En dat gaan ze groots vieren in de vorm van een reünie op zaterdag 21 april bij de Gebrande Waateren. In het carnaval is het gekkengetal 11 "heilig"; het 44-jarig bestaan betekent dus 4 x 11 jaar, daarmee het vierde jubileum. Elke dag, tot 21 april zal een Prins op WegdamNieuws de revue passeren met een terugblik op zijn regeerperiode.