18 gratis bomen voor Hengevelde!

Ina van de Riet: ”Wij willen graag in de kernen van Hengevelde en Bentelo alle energie inzetten om met bomen onze kernen een stuk groener en mooier te maken. Daarom reiken wij tijdens de boommanifestatie `s avonds symbolisch 110 bomen uit in de vorm van een boomcertificaat. Dat komt neer op 18 bomen voor Hengevelde en 18 bomen voor Bentelo! In voortuinen, op gemeentegronden in de kern? Het maakt niet uit! Creatief denken......
Deze bomen zijn door de Provincie Overijssel ter beschikking gesteld aan de Groene Loper Hof van Twente.
Maken we samen natuur van onze buurt in Hengevelde en Bentelo?
Voor deze boomactie geldt, op = op.
Om zeker te zijn van een boom, kun je alvast het formulier “reserveer een boom voor 18 maart” invullen op de website van de Groene Loper Hof van Twente en reserveer een boom om af te halen op 18 maart a.s. via deze link:
https://groeneloperhofvantwente.nl/bomen-formulier-versie-2-0/
 
Op de website vragen we je met ons mee te denken over de plekken waar we deze 110 bomen kunnen gaan planten. We zien je graag op 18 maart 2020
Daarnaast geven we in februari en maart voorafgaand aan boomfeestdag aan alle basisscholen een les met boomquiz ‘`Bomen, de longen van de aarde’ en inspireren we 485 leerlingen en hun ouders. In Hengevelde en Bentelo planten we op 18 maart `s ochtends enkele bomen in samenwerking met de boomwerkgroep en de scholen.
 
Op 18 maart 2020 is het Nationale Boomfeestdag.
In Hof van Twente vieren we dit met een boommanifestatie waarvoor wij je uitnodigen. Immers `Bomen geven energie’ en nog veel meer… (klimaat adaptatie, fijnstofreductie, een aantrekkelijke kern waar het goed vertoeven is…
Wanneer en waar kan je een boom afhalen voor in de kern Hengevelde of Bentelo?
We nodigen je van harte uit op 18 maart tussen 19.30 en 21.30. Vertrekpunt is de kerk in Bentelo. Vandaaruit wandel je naar de blokhut van Scouting Paus Adria, Hagmolenweg in Bentelo. Laat je onderweg verrassen want bomen geven energie!
Avond-Programma
Kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen in Hof van Twente hebben boomverhalen geschreven rond het thema ‘Bomen geven energie’. Een jury heeft de vijf mooiste verhalen gekozen. Bij het kampvuur lezen de kinderen de verhalen dan zelf voor.
Roy Schuurman (www.bosbalans.nl) geeft een lezing  en  een aantal andere sprekers geven hun persoonlijke kijk op het thema van de boomfeestdag.
De boomquiz van de Groene Loper kan gespeeld worden en ook is Hof voor de Steenuil aanwezig met informatie over erfinrichting en geschikte bomen. Kortom laat je inspireren op deze bijzondere avond.