Wat beweegt vijf Wegdammers om deel te nemen aan de Elastiekenkoers: Gerard Pierik (3)

Het is inmiddels een begrip in de Hof van Twente: De Elastiekenkoers. Op 22 juni 180 renners op om evenzoveel kilometers af te leggen voor het goede doel. Daarvan vijf uit Hengevelde; Jan Semmekrot, Bart Oude Rikmanspoel, Martijn Tuinte, Gerard Pierik en Marcel Tijhof. Wat beweegt ze om uit de comfortzone te stappen over enkele weken zoveel kilometers weg te trappen?

Dit jaar is het doel: Positieve ontwikkeling in de Hof van Twente. Of dit nu om lichamelijk, sportief of educatief gaat; niemand mag zich geremd mag voelen in zijn of haar ontwikkeling. Dus dit jaar samen in de pedalen om mensen, instellingen of bijvoorbeeld scholen een steuntje in de rug te geven!

Gerard Pierik

“Tien jaar geleden in 2013 voor het eerst met vier broers meegefietst. (Zie dit artikel) Het goede doel was cystic fibrosis, dat komt in onze familie voor.

De actieve voorbereiding voor de Elastieken koers te samen met gezelligheid het verbeteren van je conditie maakt dat ik ieder jaar opnieuw weer mee doe. Iedereen met een beetje conditie en voldoende kilometers in de benen kan hier aan meedoen. De dag op zich is altijd een goed verzorgde happening met een indrukwekkende binnenkomst in Goor”.

Van links naar rechts: Jan Semmekrot-Gerard Pierik-Martijn Tuinte-Bart Oude Rikmanspoel-Martijn Tuinte
Gerard met zijn broers in 2013