Agnes de Wit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Namens Zijne Majesteit de Koning mag ik u melden dat ook u bent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Agnes de Wit Koninklijk onderscheiden, dat is wat!

KLIK HIER VOOR EEN FOTOALBUM

Ze is ruim 25 jaar verkeersbrigadier geweest. Het aantal activiteiten waaraan zijn in zij afgelopen decennia een onderdeel van was zijn er bijna te veel om op te noemen.
Organisatie Koninginnedag, kerkschoonmaak. Koffiejuffrouw bij W.V.V.’34, jeugdtrainer bij de voetbal, rolstoelwandelen, meer dan 25 jaar verkeersbrigadier. koffiebar bij de Zomerfeesten. Gerhardus kalender, glazen wassen en broodjes smeren bij de Zomerfeesten, ruim 45 jaar lid van Vrouw Actief en tevens al eens genomineerd geweest voor de Overijsselse Vrijwilligers prijs. Op 18 juni 2022 won Agnes de Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs.

De burgemeester begon haar toespraak bij ‘onze Agnes met:
Last but not least beste mensen: Mevrouw De Wit!

U bent binnen de gemeenschap van Hengevelde een vrijwilliger pur sang. Dat begon al in de jaren dat uw kinderen het basisonderwijs volgden aan de Petrusschool in het dorp. U was overblijfmoeder en verkeersbrigadier en daarnaast altijd bereid te helpen bij activiteiten op school als een musical, de jaarlijkse grote schoonmaak voor de vakanties en knutselactiviteiten op school. Deze taken heeft u maar liefst 25 jaar volgehouden.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan want ook nu uw kleinkinderen de Petrusschool bezoeken, is het oma Agnes, die graag een helpende hand biedt op school. En daar bent u niet alleen voor uw eigen kleinkinderen maar ook voor andere leerlingen ‘oma Agnes’ heb ik me laten vertellen. Een titel die u ongetwijfeld met trots draagt.

En al ruim 45 jaar bent u een zeer betrokken vrijwilliger en tevens fanatiek supporter van de plaatselijke voetbalvereniging WVV ’34. Van het verzorgen van kantinediensten en schoonmaakwerkzaamheden tot het trainen van F-pupillen in de jaren negentig. Destijds was u de eerste vrouwelijke trainster binnen de vereniging. Het vele werk dat u voor de F-jeugd heeft verricht, leidde in 2001 tot uw benoeming tot lid van verdienste. Een prachtig eerbetoon vanuit de vereniging. Tijdens alle thuiswedstrijden van het 1e elftal bent u op het sportpark aanwezig om uw voetbalmannen te supporten en te faciliteren met koffie en thee. Voor het voorbereiden van een compleet ontbijt met belegde broodjes en roerei tijdens de jaarlijkse WVV-familiedag draait u ook uw hand niet om.

Deze zelfde faciliterende kwaliteiten zet u ook al 45 jaar in tijdens het jaarlijkse Zomerfeest in Hengevelde. Het zesdaags evenement dat jaarlijks zo’n 15.000 bezoekers telt. Dat lukt niet zonder een grote groep vrijwilligers en die moeten op zijn tijd worden voorzien van koffie en broodjes. En de nodige schoonmaakwerk-zaamheden gaat u ook niet uit de weg. Ieder jaar bent u er weer bij en steekt u jongere generaties Hengeveldenaren aan zich ook in te zetten voor dit feest en daarmee voor de gemeenschap. Heel goed!
22
Gedurende zeven jaar was u bestuurslid van Vrouw Actief Hengevelde. En ook buiten uw bestuursperiode om, doet men nooit vergeefs een beroep op u bij de organisatie van activiteiten, opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. Uw enthousiasme is onverminderd groot en brengt u graag over op anderen. Hengevelde kent natuurlijk een grote en hechte geloofsgemeenschap en ook daar bent u een gewaardeerd vrijwilliger.

Als lid van diverse werkgroepen heeft u toonaangevende bijdragen geleverd aan doopdiensten en kindernevendiensten. U draagt bovendien zorg voor de jaarlijkse verkoop van de gewaardeerde Gerarduskalender en bezoekt zieken, eenzame ouderen en bijzondere jubilarissen. U heeft aandacht en een luisterend oor voor uw medemens en waar nodig een opbeurend woord en vriendelijke lach.

Sinds twee jaar bent u samen met echtgenoot Frans koster van de Hengeveldse Petrus en Pauluskerk. Een taak die u samen vol overgave op u hebt genomen.

Vanwege uw grote inzet voor de Hengeveldse gemeenschap bent u in 2022 uitgeroepen tot winnaar van de “Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs 2022”, vernoemd naar wijlen Marinus Kuipers die Hengevelde jarenlang inspireerde en motiveerde op het gebied van ondernemerschap en het verenigingsleven.

Beste mevrouw De Wit, ook uw verdiensten voor de samenleving zijn niet onzichtbaar gebleven, ondanks dat u graag op de achtergrond opereert.

Namens Zijne Majesteit de Koning mag ik u melden dat ook u bent benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Van harte gefeliciteerd met ook uw eervolle benoeming!

De toppers in de Hof van Twente waren

  1. De heer J.H. Altena (Diepenheim)
  2. De heer G.J.W. (Jan) Boink uit Diepenheim
  3. Mevrouw G.M. (Ine) Hoek-Baak uit Goor
  4. Mevrouw S.C. (Selma) Hoek uit Goor
  5. Mevrouw W.J. (Willemien) Morsink-Gersen uit Diepenheim
  6. De heer G.L.J. (Gerrit) Nijland uit Bentelo
  7. De heer W. (Willian) Potman uit Markelo
  8. Mevrouw G.H.C. (Ria) Rouweler-Huistede uit Hengevelde
  9. Mevrouw G.B. (Gerdien) Smeenk-van der Meij uit Goor
  10. Mevrouw A.M.C. (Agnes) de Wit-Blokhorst uit Hengevelde