Agnes de Wit wint Marinus Kuipers vrijwilligersprijs 2022

Agnes de Wit heeft gisteren de Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs 2022 gewonnen. In een volle tent kreeg ze uit handen van Raymond Wegdam (jurylid) de prijs uitgereikt. Vanwege corona gingen de laatste twee edities niet door, maar dit jaar ging Agnes er met de eervolle prijs vandoor. Op de poll van Wegdamnieuws kreeg Agnes ‘slechts’ 7,5% van de stemmen, maar met recht kan gezegd worden dat Agnes dit meer dan verdiend heeft. Want laten we eens kijken wat ze zoal doet en gedaan heeft voor de gemeenschap.
Ze is ruim 25 jaar verkeersbrigadier geweest. Het aantal activiteiten waaraan zijn in zij afgelopen decennia een onderdeel van was zijn er bijna te veel om op te noemen.
Organisatie Koninginnedag, kerkschoonmaak. Koffiejuffrouw bij W.V.V.’34, jeugdtrainer bij de voetbal, rolstoelwandelen, meer dan 25 jaar verkeersbrigadier. koffiebar bij de Zomerfeesten. Gerhardus kalender, glazen wassen en broodjes smeren bij de Zomerfeesten, ruim 45 jaar lid van Vrouw Actief en tevens al eens genomineerd geweest voor de Overijsselse Vrijwilligers prijs.

Agnes liep de hele middag al rond in en om de tent, en werd met een smoesje het terrein afgelokt. Daar stond de oldtimer van Norman Smit klaar, waar Agnes als de Koningin van het dorp werd rondgereden! Een prachtige rit, om vervolgens voor de tent te worden afgezet en met luid applaus de zaal in werd gedirigeerd. Geheel onverwachts volgens haar eigen zeggen, maar zeker dik verdiend!
Naast de eer kreeg Agnes ook een waardecheque van 1000 euro, welke ze naar eigen inzicht mag besteden aan iets ten behoeve van de gemeenschap, een bos bloemen en een mooie houten plank met inscriptie.

Wat is de Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs?
De Marinus Kuipers vrijwilligersprijs. Hij was het die jarenlang vrijwillig als stuwende kracht functioneerde, Hengevelde inspireerde en motiveerde. De naam van een man die zich al decennia inzette voor de Hengeveldse gemeenschap, zowel op het gebied van ondernemerschap, verenigingsleven en Zomerfeesten. Hengevelde had er zonder hem heel anders uitgezien:

Eerdere winnaars van De Marinus Kuipers Vrijwilligersprijs:

2015: W.V.V.’34.
2016: Dinie en Frans Vossebeld.
2017: Johan Broekkamp.
2018: Ria Rouweler en Bennie Barink.
2019: Wim en Truus Sander

Agnes komt de tent binnen, voorgereden door Norman Smit
Ook Raymond heeft zichtbaar bewondering voor Agnes, die hem ooit nog leerde brood smeren met een.... lepel
En vanochtend alweer actief bij de Zomerfeesten, klasse Agnes!
Ook de buurt is het niet ontgaan, de tuin werd versierd